Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Jadłospis

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

24.06.2019

Ryż na mleku z papają suszoną (mleko). Chleb graham z masłem, żółty serem, jajkiem, pomidorem, roszponką, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata pomarańczowa. Gruszka.

Woda z limonką i miętą. Aksamitny serek waniliowy własnej produkcji z dodatkiem mleka modyfikowanego, morelą i posypką z prażonych płatków migdała (migdał, mleko).

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane kurkumą i zieloną pietruszką. Pulpeciki z rybki w sosie koperkowo warzywnym (ryba, mąka pszenna, jaja). Sałatka z kalarepki, pora, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego i zielonej pietruszki. Szpinak duszony z czosnkiem. Kompot z czarnej porzeczki.

25.06.2019

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko).

Warstwowa – tęczowa kanapka: chleb graham z masłem, jajkiem, rzodkiewką, papryką świeżą, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z żurawiną. Ćwiartka pomidorka.

 

Woda źródlana. Dwukolorowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego bananowo - truskawkowy własnej produkcji z dodatkiem siemienia lnianego (pochodne mleka).

Multiwitaminowa zupa warzywna – kalafior, fasolka, brukselka, batat , jogurt naturalny i koperek (seler, pochodne mleka). Kasza gryczana z cukinią i czosnkiem (gryka). Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Mizeria z zielonego ogórka, szczypiorku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i agrestu.

26.06.2019

Płatki wieloziarniste na mleku modyfikowanym z cynamonem(mleko, mąka pszenna wieloziarnista). Chleb graham z masłem bazyliowym, rybka gotowaną z dodatkiem oleju, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, cebulką czerwoną i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, sezam, pochodne mleka). Herbata miętowa z cytryną. Mus z mango.

Herbatka owoce leśne.

Sałatka wielowarzywna z jajkiem, jogurtem greckim i dodatkiem majonezu oraz zieloną pietruszką (jaja, pochodne mleka, gorczyca). Borówki.

 

Żurek z ziemniakami i zieloną pietruszka (seler, mąka żytnia, mleko, jaja, soja, gorczyca). Kasza orkiszowa z potrawką z kurczaka w sosie z warzywami i dynią (orkisz). Pomidor z awokado, czerwoną cebulką, bazylią, cytryną i olejem. Puree z brokuła z dodatkiem jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i jabłka.

27.06.2019

Kasza kus - kus na mleku z ananasem i dynią (mleko, mąka pszenna).

Kanapka myszka - chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem, jogurtem, kosteczką papryki czerwonej, ogórkiem świeżym, bazylią świeżą, pestkami prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Arbuz. Herbata owocowa.

Woda źródlana.

Kaszka Bobo – Vita mleczna porcja zbóż pełnoziarnista bez cukru owocowa z musem z malin i prażonym kokosem ( soja, pszenica, owies, jęczmień, żyto, mleko, kokos).

Zupka grochowa z majerankiem, makaronem, porem, jogurtem (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z sosem z indyka, passaty pomidorowej z dodatkiem świeżych ziół i papryki kolorowej (jęczmień). Roszponka z kukurydzą Bonduelką, żurawiną i dresingiem miodowo – jogurtowym. Kompot brzoskwiniowo- truskawkowy.

28.06.2019

Płatki gryczane na mleku modyfikowanym z suszonym daktylem (mleko, gryka). Chlebek wieloziarnisty z masłem, wędlinka drobiową, serem żółtym, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z limonką. Winogron. Mandarynka.

Nektar Bobo – Vita owocowy bez cukru. Gotowane warzywa z sosem jogurtowym i siemieniem lnianym : fasolka szparagowa, brukselka, brokuł (pochodne mleka).

Zupa pomidorowa z ryżem , zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Puszyste naleśniki z musem gruszkowo-jabłkowym z dodatkiem kleksa jogurtu waniliowego (mąka pszenna, jaja, mleko, pochodne mleka). Truskawki . Kompot porzeczkowy.

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

17.06.2019

Kaszka Bobo – Vita malinowa na mleku modyfikowanym z papają (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, szczypiorkiem i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham , sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata - owoce sadu. Młoda marchewka do chrupania.

Napój z miętą i cytryną. Kolorowa sałatka owocowa z : jabłka, gruszki i banana z dodatkiem jogurtu naturalnego i rodzynki sułtańskiej (pochodne mleka).

Krupnik drobiowy z kaszą jęczmienną, warzywami, porem, ziemniakiem i koperkiem (seler, jęczmień). Ziemniaczki puree zapiekane z żółtym serem. (pochodne mleka). Rybka na bukiecie warzyw (ryba). Sałatka z pomidorka, czerwonej cebulki, oleju i cytrynki. Krem z zielonego groszku z dodatkiem śmietany (pochodne mleka). Kompot z jabłka.

18.06.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, pasztecikiem warzywno – drobiowym własnej produkcji z papryką świeżą, rzodkiewka , mixem salat, szczypiorkiem, pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, jaja, pochodne mleka). Herbata z aronii . Ogórek zielony - patyczek.

Woda źródlana. Orzeźwiający koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego ze świeżymi truskawkami (pochodne mleka). Arbuz.

Zupa szczawiowa z ziemniakami, jajkiem, koperkiem i śmietaną (pochodne mleka, jaja). Kasza bulgur z tartą dynią i pietruszką zieloną (mąka pszenna). Potrawka z królika w sosie z warzywami (mąka pszenna). Kapustka kiszona z marchewką, suszoną żurawiną, papryką i olejem. Kompot z agrestu i rabarbaru.

19.06.2019

Owsianka cynamonowa na mleku modyfikowanym (mleko, owies). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z rybki :jajko, rzodkiewka, szczypior, jogurt grecki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, sezam, pochodne mleka, jaja, ryba). Herbata owocowa. Pomidor z bazylią i awokado. Pomarańcza.

 

Woda z miętą i cytryną. Jajko nadziewane musem z żółtka, awokado, cytryny i oliwy (jaja). Kalafior z sosem jogurtowo – majonezowym z dodatkiem koperku i kurkumy (gorczyca, pochodne mleka). Kiwi.

Krem brokułowo – marchewkowy z koperkiem i makaronem drobnym (seler, pochodne mleka, jaja). Kasza jaglana z zielonym groszkiem i cebulką. Klopsiki z indyka z zieloną pietruszką w sosie koperkowo - pomidorowym z dodatkiem jogurtu (mąka pszenna, jaja, pochodne mleka, proso). Duszone krążki cukinii z czosnkiem. Ogórek kiszony. Kompot z truskawki.

 

   Data

        I  Śniadanie

       II    Śniadanie

               Obiad

10.06.2019

Płatki orkiszowe na mleku  z morelą (mleko, mąka orkiszowa). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą własnej produkcji  z : białego sera, jajka, szczypiorku i jogurtu naturalnego z dodatkiem kosteczek świeżej papryki, ogórek zielony (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja pochodne mleka). Herbata o smaku truskawki z mango. Soczyste plasterki pomarańczy.

Mleczna kaszka Bobo – Vita  7 zbóż z płatkami kukurydzianymi -  owocowa z musem malinowym i posypką z prażonych płatków migdałowych (mleko, soja, pszenica, owies, jęczmień, proso, migdał). Woda niskozmineralizowana.

Ogórkowa z młodym ziemniaczkiem i śmietaną (pochodne mleka). Ryż z czosnkiem, cukinią i zieloną pietruszką. Pulpeciki rybne duszone w sosie warzywno – koperkowym (ryba, pochodne mleka, mąka pszenna, jaja). Surówka z pora, jabłka, kalarepki z jogurtem greckim. Kompot z truskawek.  

11.06.2019

Kakao na mleku modyfikowanym z cynamonem (mleko). Chleb graham z masłem, serem żółtym, tuńczykiem, pomidorem malinowym, sałatą lodową, pestkami słonecznika, awokado, rzodkiewką (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata żurawinowa. Winogron.

 

Orzeźwiające Smoothie warzywno – owocowe na bazie wody źródlanej z banana, ananasa, marchewki.

Gotowane jajeczko.

Krem z soczewicowo- jarzynowy  z ziemniakami doprawiony jogurtem naturalnym i koperkiem (seler). Kasza gryczana z sosem z indyka, marchewki  i passaty z dodatkiem bazylii (pochodne mleka, gryka). Warzywne leczo duszone na oleju z dodatkiem bazylii – marchewka, groszek, cebulka, brokuł, fasolka. Kompot wieloowocowy.

12.06.2019

Kasza manna na mleku z dynią i cynamonem (mąka pszenna, mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, schabem pieczonym w ziołach – własny wyrób, ogórkiem świeżym, rzodkiewką i pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Gruszka.

Woda źródlana. Owocowy koktajl brzoskwiniowy na bazie jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Półmisek świeżych truskawek.

Zupa kalafiorowa z ryżem, pomidorkiem z dodatkiem ziół i jogurtu naturalnego (seler, pochodne mleka). Młode ziemniaczki z zieloną pietruszką. Bitki drobiowe w sosie naturalnym z dodatkiem warzyw i papryki. Młoda kapusta duszona z marchewką, koperkiem i śmietaną (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i jabłka.

13.06.2018

Kaszka Bobo – Vita na mleku modyfikowanym wielozbożowa owocowa bez cukru z papają i miodem (mleko, proso).  Chleb graham z masłem, jajko, mozzarella z pomidorami, awokado, bazylią (pochodne mleka). Herbata malinowa.

Kiwi.

 

Herbatka owocowa z limonką. Racuszki drożdżowe z jogurtem waniliowym (mleko, mąka pszenna, jaja). Jabłko.

 

Krupnik z kaszą jaglaną, warzywami i koperkiem (mąka pszenna, proso, seler). Makaron świderki  (mąka pszenna). Gulasz wieprzowy z cebulką i papryką (mąka pszenna). Mizeria z ogórka zielonego, rzodkiewki, szczypiorku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z gruszki i cynamonu.

14.06.2018

Płatki jęczmienne z mango na mleku (mleko, jęczmień). Chleb słonecznikowy z masłem ziołowym, pomidorkiem malinowym, rzodkiewką, tartym serem żółtym, roszponką i szczypiorkiem (mąka pszenna, sojowa, graham, pochodne mleka). Herbata miętową z cytryną. Borówki.

Orzeźwiająca woda z cytryną. Pucharek  lekkiego musu na bazie serka śmietankowego i mleka modyfikowanego o smaku  „Świeżej truskawki” (pochodne mleka). Posypka z ananasa suszonego.

Kapuśniak z  kiszonej kapusty z ziemniakami, zieloną pietruszką (seler, pochodne mleka). Ziemniaczki młode z koperkiem. Jajeczko w sosie z duszonej cukinii i marchewki z dodatkiem śmietany (pochodne mleka).  Bukiet warzywny – fasolka i brokuł z olejem i cytryną. Ogórek kiszony. Kompot wiśniowy . 

 

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

3.06.2019

Pudding ryżowy z mlekiem modyfikowanym waniliowym (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą własnej produkcji z : żółtego sera, jajka, szczypiorku i jogurtu naturalnego z dodatkiem pestek dyni i kolorowej papryki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Ogórek zielony. Suszona morela.

Woda z cytryną i limonką. Jogurt naturalny z miodem wielokwiatowym (pochodne mleka). Kolorowy duet kiwi z ananasem.

Zupa z żółtego groszku z dodatkiem warzyw, majerankiem, makaronem kokardki (seler, mąka pszenna, jaja). Kasza bulgur z cebulką i zieloną pietruszką. Rybka duszona w aksamitnym sosie z passaty pomidorowej z papryką kolorową, śmietanką z dodatkiem świeżej bazylii (ryba, pochodne mleka). Sałatka z pekińskiej kapustki, kapustki czerwonej z kukurydzą, żurawiną, jogurtem greckim i zieloną pietruszką (pochodne mleka). Kompot z agrestu i wiśni.

4.06.2019

Kakao na mleku (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, ogórka zielonego, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Pomidorek malinowy.

 

Woda źródlana.

Budyń na mleku kokosowo – waniliowy z plasterkami suszonego kiwi (mleko, kokos). Truskawki.

 

Kapuśniak ze kapusty słodkiej z ziemniakami, pomidorem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z czosnkiem, zieloną pietruszką podana ze schabem w sosie naturalnym z suszoną śliwką (mąka pszenna). Surówka z marchewki i pora z dodatkiem jogurtu, chrzanu i koperku (pochodne mleka, gorczyca). Krążki cukinii duszone na oleju. Kompot wieloowocowy.

5.06.2019

Płatki wieloziarniste Nesquik na mleku (mleko, mąka wieloziarnista). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, sałata mix, jajeczko, szyneczka drobiowa, rzodkiewka, ogórek świeży, papryka czerwona i żółta, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata malinowa.

Gruszka.

Woda źródlana. Kisiel brzoskwiniowy własnej produkcji z dodatkiem waniliowego jogurtu naturalnego i posypki z rodzynek ( pochodne mleka). Fasolka szparagowa gotowana.

Zupa dyniowa z soczewicą, kaszą kus- kus i pietruszką zieloną i jogurtem naturalnym (seler, mąka pszenna, pochodne mleka). Ziemniaki z koperkiem. Filety drobiowe z bukietem warzyw w kremowym sosie śmietanowo – porowym (pochodne mleka). Buraczki tarte z cebulką czerwoną, jabłkiem, pietruszką zieloną i olejem. Kompot z rabarbaru.

6.06.2019

Płatki owsiane na mleku z suszonym mango (mleko, owies). Chleb graham z masłem, serem żółtym, pomidorkiem, listkami bazylii i pestkami słonecznika, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, pochodne mleka). Winogron . Herbata jagodowa.

Herbatka miętowa z cytryną. Jajko gotowane w towarzystwie kalafiora w lekkim sosie jogurtowo – majonezowym plus koperek i prażony sezam (gorczyca, jaja, sezam, pochodne mleka).

Barszcz biały z ziemniaczkiem, koperkiem i jogurtem (seler, mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka). Puree z ziemniaka z kurkumą (pochodne mleka). Kotlet mielony z indyka z zieloną pietruszką (mąka pszenna, jaja, pochodne mleka). Mizeria z zielonego ogórka, sałaty i rzodkiewki z jogurtem naturalnym i koperkiem. Kompot z porzeczki.

7.06.2019

Kaszka mleczna 7 zbóż Bobo - Vita (mleko, soja, jęczmień, żyto, owies). Chleb graham z masłem ziołowym. Serek śmietankowy z jogurtem, pomidor, bazylia, konfitura malinowa, prażony słonecznik (mąka graham, pszenna, sojowa, pochodne mleka). Borówka. Herbatka owoce leśne.

Woda c cytryną i melisą. Smoothie owocowo - jogurtowe o smaku mango i ananasa (pochodne mleka).

Zupa krem z cukinii z ziemniakami, jajkiem, jogurtem naturalnym oraz koperkiem (seler, orkisz, pochodne mleka). Ryż zapiekany z jabłkami i sosem waniliowym (mleko).

Pałeczka białej rzepki. Kompot z gruszki i cynamonu.

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

27.05.2019

Płatki jaglane na mleku modyfikowanym z suszonym daktylem (mleko, proso). Chleb żytni z masłem, pastą z sera białego, jajka, zielonej pietruszki, czerwonej cebulki, jogurtu naturalnego i z dodatkiem papryczki czerwonej (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata owoce leśne. Mandarynka.

Woda z miętą i limonką. Dwukolorowa kasza manna na mleku kakaowo – waniliowa z musem truskawkowym i posypką prażonego migdała (mleko, migdał, kakao, mąka pszenna).

Zupa z cieciorki, ziemniakami z passatą pomidorową, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree z ziemniaka i marchewki (mleko). Ryba po grecku (ryba). Mizeria z zielonego ogórka i rzodkiewki z jogurtem greckim oraz świeżym koperkiem (pochodne mleka). Kompot z wiśni.

28.05.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, mixem sałat, oliwką czarną, serem żółtym, pomidorem malinowym, awokado i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata z żurawiny. Gruszka.

Woda źródlana. Koktajl owocowy na bazie mleka modyfikowanego o smaku banana (mleko). Borówka.

Krem z brokuła z warzywami i makaronem drobnym, jogurtem (seler, pochodne mleka, mąka pszenna, jaja). Ziemniaczki tłuczone z koperkiem. Zraziki wieprzowe duszone w sosie z marchewką baby i brukselką (mąka pszenna). Surówka z pora, jabłka, kiszonego ogórka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z porzeczki czarnej.

29.05.2019

Lane kluski na mleku z dodatkiem dyni i rodzynek (mleko, jaja, mąka pszenna). Przy wspólnym stole – robimy sami kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, ogórek świeży, ser żółty, jajko, pomidorek koktajlowy, oliwki, papryka świeża kolorowa, sałata lodowa, rzodkiewka, pestki słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Pomarańcza.

Napój z miętą i cytryną. Deser mleczno – owocowy dwuwarstwowy :

Serek naturalny waniliowy z jogurtem, mus Bobo – Vita i ekspandowany amarantus (pochodne mleka).

Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem oraz śmietaną (seler, pochodne mleka,). Kasza gryczana z warzywami, gulaszem z indyka z dodatkiem, żurawinki suszonej, cebulki, bobu oraz zielonej pietruszki (mąka pszenna, gryka). Surówka z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego i koperku (pochodne mleka). Kompot z wiśni .

30.05.2019

Cini minis na mleku z suszonym kiwi (mleko, mąka pszenna wieloziarnista). Chleb graham z masłem bazyliowym i schabem pieczonym w ziołach z dodatkiem papryki i oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z cytryną. Ogórek zielony i rzodkiewka do chrupania.

Woda niskozmineralizowana. Kaszka mleczno – zbożowa Bobo – Vita 4 owoce pełnoziarnista z musem jagodowym (mleko, soja, pszenica, jęczmień, żyto, owies). Jabłko.

Zupa z zielonego groszku z makaronem zacierką, majerankiem, kurkumą i jogurtem ( mąka pszenna, jaja). Gołąbki drobiowe z cukinią, kaszą orkiszową i kokardką z pora, sosem pomidorowym z dodatkiem śmietany (pochodne mleka). Kompot z agrestu.

31.05.2019

Kasza kukurydziana na mleku z suszoną morelą (mleka). Chleb wieloziarnisty z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, jajecznica na parze (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata owocowa z melisą. Melon.

Dzień dziecka na słodko

Kakao na mleku modyfikowanym waniliowym (mleko). Puchata drożdżówka z kruszonką i truskawkami (mąka pszenna, jaja, mleko).

Zupa pomidorowa z ryżem, pietruszką zieloną śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaki gotowane z zielona pietruszką. Kotlecik mielony z rybki dorsza (mąka pszenna, jaja, ryba). Puree z kalafiora z dodatkiem jogurtu (pochodne mleka). Roszponka, kukurydza, ogórek z dresingiem miodowo – cytrynowym. Kompot wieloowocowy.

 

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

20.05.2019

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, rzodkiewką, czerwoną papryką, jajkiem, szczypiorkiem i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata żurawinowa z limonką. Pomarańcza.

Napój z cytryny i miodu. Lekki mus na bazie twarożku, jogurtu naturalnego o smaku świeżej truskawki z dodatkiem miodu i suszonej papai (pochodne mleka).

Zupa wielowarzywna - świeży kalafior, marchewka, groszek, fasolka szparagowa z ziemniakiem, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Ziemniaki puree z zieloną pietruszką. Rybka z pieca duszona na warzywach (ryba, seler). Mizeria z ogórka, koperku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

21.05.2019

Lane kluski na mleku z dynią (mleko, mąka pszenna, jaja). Chleb graham z masłem, mixem sałat, pomidorem, oliwką zieloną, żółtym serem i prażonym sezamem (mąka pszenna, żyto, graham , sojowa, pochodne mleka, sezam). Konfitura owocowa. Herbata malinowa. Zielony ogórek.

Actimel malinowy (pochodne mleka). Tęczowe talerze – banan, melon, gruszka.

Zupa ogórkowa z batatem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Ryż jaśminowy z czosnkiem i marchewką. Polędwiczki w sosie naturalnym z ziołami prowansalskimi i suszoną śliwką. Sałatka z tartych buraczków z dodatkiem śmietany i pietruszki (pochodne mleka). Mix sałat z kukurydzą, dresingiem miodowym na bazie oleju. Kompot z gruszki.

22.05.2019

Płatki ryżowe na mleku modyfikowanym z rodzynkami (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem z dodatkiem rzodkiewki, papryki, szczypiorku i pestek dyni (mąka pszenna, graham, żytnia, sezam, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Brzoskwinia mus.

Herbatka miętowa. Bukiet warzyw w towarzystwie jajeczka i aksamitnego sosu jogurtowo- majonezowego z koperkiem i prażonym sezamem (jajo, sezam, gorczyca, pochodne mleka). Borówki.

Rozgrzewający krem z pieczonej dyni z kurkumą, zieloną pietruszką i ziemniakami (seler). Kasza bulgur z warzywami i cebulką (mąka pszenna). Kotleciki drobiowe w aromatycznym sosie koperkowym ze świeżą papryką i śmietaną (mąka pszenna, pochodne mleka). Sałatka z pomidorków malinowych z dodatkiem awokado, cebulki czerwonej, oleju i świeżej bazylii. Kompot z agrestu.

23.05.2019

Płatki owsiane na mleku z cynamonem (owies, mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym, oliwką, prażonym słonecznikiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jęczmień, pochodne mleka, ryba). Herbata owocowa. Rzodkiewka do chrupania.

Woda z dodatkiem cytryny i miodu. Kaszka Bobo - Vita wielozbożowa żytnia pełnoziarnista mleczna owocowa bez cukru z polewą morelową (serwatka, mleko, owies, żyto, pszenica). Winogron.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, koperkiem, ziołami (seler). Makaron z pesto z bazylii i czosnku (mąka pszenna). Sznycelki z indyka w sosie z cukinią, zielonym groszkiem i papryką (mąka pszenna). Surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka).

Kompot wieloowocowy.

24.05.2019

Złociste płatki gryczane na mleku (mleko, gryka). Chleb wieloziarnisty z masełkiem ziołowym własnej produkcji, rzodkiewką, awokado, pomidorkiem, szczypiorkiem szyneczką wieprzową (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Truskawki . Herbata dzika róża z limonką.

Woda źródlana. Koktajl na bazie jogurtu naturalnego o smaku malinki z dodatkiem miodu wielokwiatowego (pochodne mleka). Gotowany brokuł i fasolka.

Krem z cukinii z warzywami, majerankiem i kaszą manną (seler, mąka pszenna). Kuleczki ziemniaczanego puree zapiekane pod pierzynką żółtego sera z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Jajko w sosie cukiniowo – dyniowym ze śmietaną (pochodne mleka). Sałata masłowa z ogórkiem zielonym, śmietaną i jogurtem (pochodne mleka). Kompot jagodowy.

 

 

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

13.05.2019

Kasza orkiszowa na mleku modyfikowanym z ananasem suszonym (mleko, orkisz). Chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem śmietankowym z jogurtem naturalnym z dodatkiem szczypiorku, kosteczki czerwonej papryczki, ogórka i pestek prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata z żurawiny. Pomarańcza.

Woda z limonką i miętą. Domowy kisiel własnej produkcji na bazie nektaru owocowego Bobo – Vita z chmurką jogurtu greckiego i posypką wiórek kokosowych (pochodne mleka, kokos). Gruszka z syropu.

Zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniakiem, koperkiem i śmietaną (seler, jaja, pochodne mleka). Ziemniaczki gotowane z kurkumą i koperkiem. Dorsz w papilotach na pomidorach, cukinii i cebulce (ryba). Surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką, zieloną pietruszką, czerwoną cebulką i olejem. Kompot z agrestu.

14.05.2019

Płatki jęczmienne na mleku z dynią i cynamonem (mleko, jęczmień). Chleb graham z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, pomidorem, sałatą roszponką, oliwką i siemieniem lnianym (mąka pszenna, żytnia, graham, sojowa, sezam ,pochodne mleka). Herbata malinowa z cytryną. Winogron .

Woda niskozmineralizowana. Kaszka Bobo – Vita mleczno – zbożowa owsiana z musem z truskawek ( mleko, soja, owies, pszenica). Rodzynki i morela do chrupania.

Krem z żółtego groszku z ziemniakami, warzywami, majerankiem i jogurtem (seler, pochodne mleka). Kasza gryczana z zieloną pietruszką i cebulką (gryka). Indyk gotowany w sosie dyniowym. Sałatka z selera, jabłka, żurawiny i jogurtu (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

15.05.2019

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko, mąka pszenna). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą (własna produkcja) z makreli, jajka, szczypiorku z jogurtem naturalnym z dodatkiem kiszonego ogórka i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, ryba, jaja). Herbata owocowa z cynamonem. Kiwi .

Woda z pomarańczą i miętą. Deser jogurtowo – zbożowy: jogurt naturalny z miodem, chrupki Nesquik i Cini Minis (pochodne mleka, pszenica, jęczmień, mleko, orzechy). Banan.

Zupa kalafiorowa z pomidorem, kaszą jaglaną, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka, proso). Ziemniaczki puree zapiekane z wiórkami żółtego sera (pochodne mleka). Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z papryką świeżą (mąka pszenna, jaja). Surówka z tartej marchewki, pora i jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Szpinak duszony na oleju z dodatkiem czosnku. Kompot z porzeczki.

16.05.2019

Kaszka Bobo –Vita mleczna 7 zbóż owocowa (mleko, pszenica, soja, gryka). Chleb graham z masłem, filetem z indyka pieczonym w ziołach (własna produkcja), ogórkiem zielonym, papryką świeżą i cebulką dymką (mąka pszenna, graham, sezam, żyto,sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Pomidor, mix sałat. Jabłko.

Woda źródlana. Budyń waniliowy z musem malinowym oraz posypką z prażonego migdała (mleko, migdał). Kalarepka.

Rosół warzywny z dynią, porem, ryżem i zieloną pietruszką (seler, mąka pszenna). Spaghetti drobiowe z passatą pomidorową, bazylią świeżą, papryką i makaronem wieloziarnistym (mąka pszenna wieloziarnista). Gotowany brokuł z dresingiem miodowo – jogurtowym (pochodne mleka). Kompot z gruszki.

 

17.05.2015

Złociste Płatki żytnie na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty z kremem z awokado, mozzarellą, rzodkiewką i bazylią i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata z aronii. Ogórek świeży.

Herbata z mięty i limonki. Bukiet warzyw z sosem jogurtowo – rzodkiewkowym (pochodne mleka). Jajecznica ze szczypiorkiem.

Barszcz biały z ziemniakami puree, marchewką kostka, koperkiem (mąka pszenna, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca). Złociste naleśniki z serkiem śmietankowym z jogurtem i rodzynkami z dodatkiem musu z moreli (mąka pszenna, jaja, mleko). Truskawki . Kompot z rabarbaru.

 

 

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

6.05.2019

Pudding jaglany na mleku modyfikowanym z suszonymi morelami (mleko, proso). Chleb wieloziarnisty z masłem bazyliowym, czerwoną papryką, ogórkiem i szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Jajeczko faszerowane żółtym serem i jogurtem greckim (jajko, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Brzoskwinia.

Nektar Bobo – Vita owocowo – warzywny. Gotowane warzywa jako szwedzki bufet: brukselka, groszek, kalarepka, fasolka, marchewka baby.

Aksamitny krem brokułowo- marchewkowy z makaronem zacierka, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki puree z zieloną pietruszką. Rybka na pierzynce z pora i szpinaku z dodatkiem czosnku i śmietany (ryba, pochodne mleka). Sałatka z kiszonego ogórka, jabłka, rzodkiewki, czerwonej cebulki z dodatkiem dresingu miodowo – cytrynowego. Kompot wieloowocowy z cynamonem.

7.05.2019

Płatki orkiszowe na mleku modyfikowanym z suszonym ananasem (mleko, orkisz). Kanapka myszka - chleb graham z masłem, serkiem białym, jogurtem, rzodkiewką, pomidorem malinowym, bazylią, oliwkami, prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, żytnia, sojowa, pochodne mleka sezam). Herbata owocowa. Młoda marchewka.

Jogurt naturalny z miodem (pochodne mleka).

Witaminka z talerzyka szybko znika: talerzyk egzotycznych owoców – melon, ananas i pomarańcza.

 

Barszczyk czerwony z ziemniakami, jajkiem, koperkiem i śmietaną (seler, jaja, pochodne mleka). Gołąbki z ryżem, mięsem z indyka w młodej kapuście. Sos cukiniowo - marchewkowy ze śmietaną i passatą pomidorową (pochodne mleka). Kompot z porzeczki.

8.05.2019

Kasza Bobo – Vita mleczna zbożowo – jęczmienna z miodem (mleko, pszenica, owies, żyto, jęczmień). Chleb wieloziarnisty z masłem. Jajko z sosem jogurtowym na sałacie. Zielony ogórek, rzodkiewka (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata truskawkowa z cytryną. Melon.

Woda niskosodowa. Placuszki Pancakes z chmurką jogurtu o smaku papai – własna produkcja ( mąka pszenna, jaja, mleko, pochodne mleka). Borówka.

Zupa z groszku zielonego z ryżem, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki tłuczone z pietruszką. Królik w śmietanie z koperkiem (pochodne mleka). Sałatka z pomidorków z cebulką, koperkiem i jogurtem (pochodne mleka). Brukselka gotowana z olejem i cytrynką. Kompot z wiśni.

9.05.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem. Ser śmietankowy, jajko, papryka, szczypiorek, konfitura, oliwki, kukurydza – szwedzki bufet (mąka pszenna, graham, żytnia, sezam, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa. Jabłuszko.

Woda źródlana. Orzeźwiający koktajl na bazie kefiru o smaku banana i mango (pochodne mleka).

Zupa z ciecierzycy i ziemniaków z dodatkiem passaty pomidorowej, bazylii i śmietany (seler, pochodne mleka). Kaszotto z kaszy bulgur z warzywami i zieloną pietruszką (mąka pszenna). Indyk z pieca w ziołowym sosie. Krążki z cukinii duszone na oleju. Surówka z białej rzodkiewki, pora, szczypiorku i żurawiny z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z agrestu i wanilii.

10.05.2019

Płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą własnej produkcji z : rybki miruny, jajeczka, rzodkiewki, cebulki dymki i oleju (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja, ryba). Herbata owocowa. Pomidorek ze szczypiorkiem i pestkami dyni .

Woda z miętą i pomarańczą. Kaszka mleczna Bobo – Vita porcja zbóż – smak: jabłko, gruszka. Truskawki (mleko, mąka sojowa, pszenna, owies).

Zupa z fasoli jaśka z batatem, majerankiem, jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Kopytka z młodą kapustką duszoną z kurczakiem, marchewką, dymką i koperkiem. Kompot z rabarbaru i jabłka.

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

29.04.2019

Kasza manna na mleku modyfikowanym z cynamonem (mleko, mąka pszenna). Chleb wieloziarnisty z masłem bazyliowym, ogórkiem, czerwoną papryką, serem żółtym, sałatą lodową, jajkiem, pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jaja, sezam, pochodne mleka). Herbata żurawinowa. Gruszka.

Napój z cytryny i miodu. Lekki mus na bazie serka śmietankowego i jogurtu naturalnego z dodatkiem malin, suszonego kiwi i moreli (pochodne mleka).

Zupa kalafiorowo - koperkowa z kaszą orkiszową, śmietana i zielona pietruszką (seler, pochodne mleka, orkisz). Młode ziemniaczki z koperkiem. Rybka gotowana na warzywach (ryba, seler). Sałata z rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebulki i jogurtu greckiego ( pochodne mleka). Kompot z porzeczki.

30.04.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem. Pomidorki krojone z bazylią, szczypiorkiem, jajko, papryka, prażony sezam, mozzarella (mąka pszenna, graham , sojowa, pochodne mleka, sezam, jaja). Herbata malinowa. Pomarańcze.

Woda źródlana. Kaszka mleczno – zbożowa owsiana z musem owocowym Bobo – Vita (mleko, pszenica, owies). Świeże truskawki.

Kapuśniak z młodej kapusty z passatą pomidorową z ziemniakami, koperkiem, kurkumą i śmietaną (seler, pochodne mleka,). Risotto z groszkiem i marchewką. Polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym z dodatkiem suszonej śliwki i rodzynek. Sałatka z kiszonego ogórka, pora, jabłka z dodatkiem koperku i jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Marchewka baby z cytrynką, olejem. Kompot z agrestu.

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

23.04.2019

Kaszka Bobo – Vita mleczna 7 zbóż z chrupkami ryżowymi owocowa (mleko, pszenica, soja). Chleb wieloziarnisty z masłem, żółtym serem, jajkiem, papryką, ogórkiem kiszonym, awokado i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata z aronii. Gruszka z syropu.

 

Woda źródlana. Wiosenne smoothie truskawkowo - anansowe z dodatkiem jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Marchewka młoda do chrupania.

Krupnik z kaszą jaglaną, marchewką kostką, porem, koperkiem (seler, proso). Ziemniaki młode z zieloną pietruszką. Kotlet mielony z ryby podany na kremie z groszku zielonego (jaja, mąka pszenna, ryba). Sałatka z selera, jabłka, żurawiny i jogurtu greckiego (seler, pochodne mleka). Kompot z wiśni i agrestu.

24.04.2019

Kuleczki Nesquik na mleku modyfikowanym waniliowym (mleko, mąka wieloziarnista). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, rzodkiewką, szczypiorkiem i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata porzeczkowa. Ogórek zielony - patyczek.

Napój z limonki. Sałatka owocowa z : gruszki, pomarańczy i banana z dodatkiem jogurtu naturalnego i kosteczki suszonej papai (pochodne mleka).

Żurek z ziemniakami, koperkiem i jogurtem (seler, jaja, żytnia, mleko, soja, gorczyca, pochodne mleka). Kaszotto jęczmienne z pomidorkiem koktajlowym i groszkiem (jęczmień). Schab gotowany w sosie ze szparagami. Tarte buraczki duszone ze śmietaną, koperkiem (pochodne mleka). Brukselka z olejem, cytryną i siemieniem lnianym. Kompot z jabłka.

26.04.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, pastą własnej produkcji z rybki tuńczyka, jajka, szczypiorku z dodatkiem jogurtu naturalnego, ogórka zielonego i papryki kolorowej (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja, ryba). Kiwi. Herbata malinowa.

Woda niskozmineralizowana. Kaszka Bobo – Vita porcja zbóż mleczna manna o smaku brzoskwini i banana – z malinami i suszonym ananasem (mąka pszenna, sojowa, mleko).

Zupa brokułowa z ziemniakami, dynią, pietruszką i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Ziemniaki puree z koperkiem (mleko). Zraziki drobiowe w sosie porowo - cukiniowym z czosnkiem i ziołami (mąka pszenna,). Marchewka z jabłkiem, jogurtem i cytryną. Fasolka gotowana. Kompot wieloowocowy.

27.04.2019

Kasza kukurydziana na mleku modyfikowanym z suszonym mango (mleko). Chleb wieloziarnisty z kremem z awokado, pieczenią wieprzową, żółtym serem, roszponką, rzodkiewką, pestkami dyni i oliwkami (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Ćwiartka pomidorka. Herbata owoce leśne.

Herbatka z miodu i cytrynki. Jajecznica na parze ze szczypiorkiem (jaja). Brokuł z sosem jogurtowo – rzodkiewkowym z prażonym słonecznikiem (pochodne mleka). Truskawki.

Aksamitny krem soczewicowo – jarzynowy z zieloną pietruszką, pomidorkiem i makaronem literki (mąka pszenna, jaja, seler). Ryż zapiekany z jabłkiem z sosem waniliowym (mleko). Kalarepka. Kompot rabarbar z gruszką. Melon.

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

15.04.2019

Kasza bulgur na mleku modyfikowanym z żurawiną (mleko, mąka, pszenna). Chleb graham z masłem, żółty ser, ogórek, papryka, sałata roszponka, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce sadu. Marchewka i gruszka do chrupania.

Z Wiosną przy stoliku

 

 

Woda z limonką i miętą. Budyń waniliowy na mleku z owocami egzotycznymi ananas i pomarańcza (mleko). Posypka z prażonego kokosa (kokos).

Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane z kurkumą i zieloną pietruszką. Pulpeciki z rybki w sosie koperkowo warzywnym (ryba, mąka pszenna, jaja). Sałatka z rzepki białej, pora, jabłka z dodatkiem jogurtu i zielonej pietruszki. Szpinak duszony z czosnkiem. Kompot z czerwonej porzeczki.

16.04.2019

Śniadanie u Kokoszki Zuzi

 

Kakao na mleku (mleko). Kanapka myszka - chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem, jogurtem, kosteczką papryki czerwonej, bazylią świeżą, pomidorkiem malinowym i pestkami prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Brzoskwinia. Herbata wiśnia z żurawiną.

 

Woda niskosodowa.

Deser jogurtowy Nestle o smaku malinki (pochodne mleka). Soczyste truskawki na deser.

 

Multiwitaminowa zupa warzywna – kalafior, rzepka, brukselka , fasolka, ziemniak z jogurtem naturalnym i koperkiem (seler, pochodne mleka). Kasza orkiszowa z cukinią i czosnkiem (orkisz). Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Marchewka z groszkiem i śmietaną (pochodne mleka). Kompot z agrestu.

17.04.2019

Płatki jęczmienne na mleku z daktylami (mleko, jęczmień). Chleb graham z pastą z rybki morszczuka z dodatkiem jogurtu, jajka, rzodkiewki, jajko. Papryka i ogórek kiszony (mąka pszenna, graham, sojowa, jaja, ryba, pochodne mleka). Herbata miętowa z cytryną. Duet owocowy jabłko i kiwi.

Zajączek Szaraczek zaprasza na świąteczne ciasto

 

Kakao na mleku modyfikowanym waniliowym (mleko). Cisto drożdżowe z chrupiącą kruszonką. Banan.

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami majerankiem i koperkiem (seler). Kasza kus – kus z sosem, kurczakiem, brokułem, marchewką baby, zieloną pietruszką i śmietaną (mąka pszenna, pochodne mleka). Pomidor z awokado, czerwoną cebulką, sałatą lodową, bazylią, cytryną i olejem. Kompot z rabarbaru.

18.04.2019

Kaszka Bobo – Vita 7 zbóż owocowa (mleko, pszenica, owies, jęczmień). Warstwowa – tęczowa kanapka: chleb graham z masłem ziołowym własnej produkcji, ogórkiem zielonym, papryką świeżą, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, pochodne mleka). Jajeczko nadziewane żółtym serem z dodatkiem jogurtu naturalnego i szczypiorku (jaja, pochodne mleka). Herbata malinowa z limonką. Mandarynka.

Kisiel porzeczkowo – brzoskwiniowy z jogurtem greckim i migdałami (pochodne mleka, migdał). Kalarepka.

Zdrowo i kolorowo

 

Złocisty rosół drobiowy z kaszą manną, porem, dynią piżmową i zieloną pietruszką (seler). Makaron wieloziarnisty z sosem Bolognese z mięsem mielonym z indyka na bazie passaty pomidorowej z dodatkiem świeżych ziół (mąka pszenna wieloziarnista). Roszponka z kukurydzą Bonduelką, żurawiną i dresingiem miodowo – cytrynowym. Kompot wieloowocowy.

19.04.2019

Płatki jaglane na mleku z morelą suszoną (mleko, proso). Chleb wieloziarnisty z masłem, pasztecikiem mięsno- warzywnym własnej produkcji z rzodkiewką, pomidorem, oliwką i ogórkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z limonką. Melon.

Woda źródlana. Kolorowe talerze : fasolka, brokuł, kalafior, cukinia, buraczek z sosem jogurtowo – majonezowym z dodatkiem bazylii (pochodne mleka, gorczyca).

 

W towarzystwie Zajączka smakuje najlepiej…..

Świąteczny barszcz biały z chrzanem, ziemniakiem, jajkiem, zieloną pietruszką i śmietaną (pochodne mleka, seler, gorczyca, jaj, mąka pszenna, soja). Puszyste naleśniki z serkiem śmietankowym o smaku wanilii z rodzynkami i polewą z truskawek (mąka pszenna, jaja, mleko). Borówka. Kompot z jabłek.

 

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

8.04.2019

Płatki owsiane na mleku modyfikowanym z cynamonem(mleko, owies). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą własnej produkcji z : żółtego sera, jajka, szczypiorku i jogurtu naturalnego z dodatkiem pestek dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata o smaku dzikiej rózy. Banan.

Woda z cytryną. Mus Bobo – Vita o smaku owocowym. Kalarepka do chrupania. Rodzynki i rzodkiewka do przegryzania.

Zupa z zielonych warzyw z dodatkiem majeranku i makaronu gwiazdki (seler, mąka pszenna). Ziemniaki z zieloną pietruszką. Rybka duszona w aksamitnym sosie z passaty pomidorowej z papryką kolorową, śmietanką z dodatkiem świeżej bazylii (ryba, pochodne mleka). Kapusta kiszona z marchewką, czerwoną cebulką, olejem i pietruszką. Kompot z rabarbaru i jabłka.

9.04.2019

Kakao na mleku (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, ogórka zielonego, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata owocowa. Melon.

 

Woda źródlana.

Kaszka Bobo – Vita 4 zboża zbożowo – gryczana jabłko - gruszka bez cukru (mąka pszenna, sojowa, mleko). Mandarynka i suszone mango jako dodatek deseru.

Żurek z ziemniaczkiem, koperkiem i jogurtem (mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka). Kasza gryczana z czosnkiem (gryka). Zraziki wieprzowe w sosie z młoda marchewką i dynią. Pomidorek ze śmietaną, szczypiorkiem, koperkiem (pochodne mleka). Plasterki pomidorka. Mix sałat z rzodkiewką, cebulka czerwona i jogurtem (pochodne mleka). Kompot z brzoskwini.

10.04.2019

Lane kluski na mleku modyfikowanym z rodzynkami (mleko, jaja, mąka pszenna). Wiosenny stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, sałata, ser żółty, konfitura brzoskwiniowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona i żółta, pestki dyni, jajko (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata malinowa.

Jabłko i kiwi.

Smoothie na bazie wody źródlanej z owoców tropikalnych : papaja, pomarańcza, banan. Chrupki Cini – Minis (mąka pszenna wieloziarnista).

Zupa dyniowa z soczewicą, kaszą kus- kus i pietruszką zieloną (mąka pszenna). Kasza jęczmienna perłowa z warzywami (jęczmień). Filety drobiowe z kurczaka w kremowym sosie z bobem, marchewką, koperkiem oraz śmietaną (pochodne mleka). Buraczki tarte z cebulką czerwoną, jabłkiem, pietruszką zieloną i olejem. Kompot z agrestu.

11.04.2019

Płatki żytnie na mleku z (mleko, żyto). Chleb graham z masłem, szynką drobiową, pomidorem malinowym, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, pochodne mleka). Gruszka. Herbata jagodowa .

Woda z limonką. Kuchareczki polecają : jajecznica na parze w towarzystwie bukietu warzyw z dresingiem miodowo – cytrynowym na bazie oleju z posypką prażonego sezamu (jaja, sezam).

 

Kapuśniak z kapusty słodkiej z ziemniakami, koncentratem pomidorowym, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree z ziemniaka i koperku. Kotlet mielony z indyka z żurawiną, zieloną pietruszką podany na sałacie l w towarzystwie ananasa (mąka pszenna, jaja,pochodne mleka). Mizeria z zielonego ogórka z jogurtem greckim i koperkiem. Kompot z porzeczki.

12.04.2018

Kokosanka manna na mleku z wanilią (mleko, mąka pszenna). Chleb graham z masłem, pastą z serka śmietankowego, jajka, cebulki dymki, rzodkiewki, jogurtu, czarna oliwka (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja pochodne mleka). Papryka do chrupania. Herbatka owoce leśne.

Woda z cytryną. Koktajl na bazie mleka modyfikowanego bananowo – truskawkowy (mleko). Chrupki kukurydziane

Krupnik jaglany z warzywami i ziemniakami, koperek (seler, proso). Puree ziemniaczano – marchewkowe z dodatkiem jogurtu (pochodne mleka). Ryba po grecku (seler). Surówka z kiszonego ogórka, szczypiorku i oleju. Kukurydza. Kompot z jagody.

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

1.04.2019

Zacierka na mleku z suszonym ananasem i dynią (mleko, mąka pszenna, jaja). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, jajkiem, roszponką i ogórkiem kiszonym i oliwkami (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawinowa. Pomidorek malinowy.

 

 

Woda z cytryną. Koktajl truskawkowo - ananasowe z dodatkiem jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Pałeczka kukurydziana.

Zupa dyniowa z soczewicą, passatą pomidorową i kaszą kus - kus (seler, mąka pszenna). Ziemniaki z zieloną pietruszką. Kotlet mielony z rybki z konfiturą z żurawiny (ryba, jaja, mąka pszenna). Zielony ogórek z mixem sałat, rzodkiewką, czerwoną cebulką i jogurtem greckim (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

2.04.2019

Kaszka Bobo – Vita owocowa na mleku modyfikowanym (mleko, mąka pszenna). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, oliwką, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham , sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata - owoce sadu. Mus z moreli.

Napój z miętą i miodem. Wiosenne talerzyki : jabłko, gruszka, melon, gotowany bób, fasolka, młoda marchewka.

Krupnik drobiowy kaszą jęczmienną, warzywami, porem, ziemniakiem i koperkiem (seler, jęczmień). Ziemniaczki puree z koperkiem (pochodne mleka). Schab pieczony w ziołach w sosie własnym z dodatkiem suszonej śliwki (mąka pszenna). Sałatka z pomidorka, czerwonej cebulki, oleju i cytrynki. Krem z zielonego groszku z dodatkiem śmietany (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i agrestu.

3.04.2019

Kasza kukurydziana na mleku z suszonym bananem (mleko, orkisz). Chleb graham z masłem, pasztecikiem warzywno – drobiowym własnej produkcji z papryką świeżą, szczypiorkiem, roszponką (mąka pszenna, graham, sojowa, jaja, pochodne mleka). Herbata owoce leśne z cytryną. Ogórek zielony - patyczek.

Woda niskosodowa . Jajko nadziewane musem z żółtka, awokado, cytryny i oliwy (jaja). Bukiet warzyw z sosem jogurtowo – majonezowym z dodatkiem koperku (gorczyca, pochodne mleka).

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną (pochodne mleka). Kasza jaglana z tartą dynią i pietruszką zieloną (mąka pszenna). Potrawka z królika w sosie z warzywami (mąka pszenna). Surówka z pora, marchewki, jogurtu (pochodne mleka). Gotowana brukselka. Kompot z wiśni i jabłka.

4.042019

Kakao na mleku (mleko, owies). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z makreli :jajko, papryka kolorowa, pestki słonecznika, rzodkiewka, szczypior, jogurt i oliwka (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, sezam, pochodne mleka, jaja, ryba). Herbata owocowa. Kiwi .

 

Woda. Kaszka Bobo – Vita owocowa na mleku modyfikowanym z musem z malin i posypką siemienia lnianego (mleko, soja).

Krem kalafiorowy z koperkiem i ryżem (seler, pochodne mleka). Makaron wieloziarnisty (mąka pszenna wieloziarnista). Klopsiki z indyka z zieloną pietruszką w sosie koperkowo - pomidorowym z dodatkiem jogurtu i bazylii(mąka pszenna, jaja, pochodne mleka). Duszone krążki cukinii z koperkiem. Ogórek kiszony. Kompot z agrestu.

5.04.2019

Owsianka cynamonowa na mleku modyfikowanym z mango (mleko). Chleb graham z masłem, mixem sałat, serem żółtym, jajkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, pomidorkiem, pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata malinowa z miętą i cytryną. Jabłko.

Woda źródlana. Koktajl owocowy bananowy na bazie kefiru naturalnego (pochodne mleka). Mandarynka. Suszona morela.

 

Barszczyk biały z ziemniaczkami, marchewką z dodatkiem śmietany i koperku (seler, pochodne mleka). Pierogi ruskie (mąka pszenna, pochodne mleka). Marchewka i pomarańcza. Kompot z jagody.

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

25.03.2019

Płatki żytnie na mleku modyfikowanym z suszonym kiwi (mleko, orkisz). Chleb wieloziarnisty z sałatą, masłem, jajkiem, papryką, ogórkiem świeżym, pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawinowa z cytryną. Ananas.

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko). Placuszki z mąki orkiszowej, banan i serka śmietankowego ( jaja, orkisz, mleko, pochodne mleka). Mus Bobo- Vita wieloowocowy.

 

Krem z cukinii, marchewki z ryżem jaśminowym z pietruszką zieloną (seler). Ziemniaczki tłuczone z kurkumą i pietruszką. Rybka w sosie z marchewki, pora, cukinii ze śmietaną (pochodne mleka, ryba, seler). Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy Bonduelki, żurawiny, koperku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z agrestu i borówki.

26.03.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, serem żółtym, pieczenią drobiową własnej produkcji, awokado, pomidorem, rzodkiewką, cebulką dymką i oliwką zieloną (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata owocowa. Gruszka.

Woda niskozmineralizowana. Kaszka Bobo – Vita mleczno – zbożowa owsiana z musem z gruszki (mleko, owies, żyto, pszenica). Mandarynka.

Zupa z ciecierzycy z ziemniakiem, pomidorem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka, jaja). Kasza kus – kus z warzywami, sosem z indyka, dynią, porem, fasolką szparagową i passatą pomidorową (mąka pszenna). Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, pietruszką zieloną, żurawiną i oliwą. Kompot z porzeczki.

27.03.2019

Kasza manna na mleku z wanilią (mleko, mąka pszenna). Chleb wieloziarnisty z pastą własnej produkcji z tuńczyka, jajka, awokado i szczypiorku z dodatkiem jogurtu naturalnego, majonezu i prażonego sezamu (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, ryba, pochodne mleka, gorczyca). Herbata z aronii. Ogórek kiszony. Papryka i rzodkiewka.

 

Napój z miętą. Tęczowa sałatka owocowa : gruszka, pomarańcza i banan z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Wafelek zbożowy - kapelusz (pszenica ,soja).

Zupa brokułowa z marchewką, makaronem zacierką, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, mąka pszenna, pochodne mleka). Gołąbki z mięsem drobiowym z kokardką z pora w sosie z passaty pomidorowej i dyni ze świeżą bazylią i śmietaną (pochodne mleka). Marchewka baby gotowana z oliwą i cytrynką. Kompot z rabarbaru i truskawki.

28.03.2019

Płatki kukurydziane z mlekiem modyfikowanym na mleku z suszonym bananem(mleko,). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, tartą czerwoną rzodkiewką, cebulka dymką oraz posypką z siemienia lnianego (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Pomidor malinowy z bazylia. Kiwi.

 

Woda z miętą i mandarynką. Budyń waniliowy na mleku z truskawkami (mleko, jaja). Rzodkiewka i cieciorka jako przekąski.

Barszcz czerwony z górką puree ziemniaczanego, śmietaną (seler, pochodne mleka). Ziemniaki z cebulką. Polędwiczka w sosie z cukinią, groszkiem i zieloną pietruszką (pochodne mleka). Sałatka z pora, rzepy białej, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Brukselka gotowana z olejem. Kompot wieloowocowy.

29.03.2019

Kaszka Bobo – Vita mleczna owocowa z chrupkami ryżowymi (mleko, soja). Chleb graham z masłem, serkiem żółtym, ogórkiem, roszponką, rzodkiewka, , rzodkiewką, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata - malinowa. Kalarepka. Suszona morela i rodzynka.

 

Woda źródlana. Dwukolorowe Smoothie owocowo - kokosowe z bananem, musem truskawkowym, jogurtem naturalnym i kokosowymi wiórkami (pochodne mleka, kokos). Chrupki kukurydziane.

Zupa z fasolki duży Jaś, warzywa, ziemniaki, jajko i zielona pietruszka (seler, jajko). Kasza bulgur w sosie z duszonymi warzywami, pomidorkiem koktajlowym, papryką kolorową, cebulką, cukinią i posypką zielonej pietruszki (mąka pszenna). Kompot z jabłka i jagody.

 

 

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

18.03.2019

Płatki ryżowe na mleku modyfikowanym z rodzynkami (mleko). Chleb graham z masłem, świeżą papryką, jajkiem, awokado, pomidorem, szczypiorkiem i oliwką (mąka pszenna, graham, sojowa, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata owocowa. Kiwi .

Napój z mięty i limonki. Actimel owocowy (pochodne mleka). Biszkopt Petit ( mleko, mąka pszenna, jaja). Jabłko i gruszka.

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i koperkiem (seler). Puree z ziemniaka z jogurtem naturalnym i koperkiem (pochodne mleka). Ryba po grecku (ryba, seler). Mizeria z zielonego ogórka, roszponki, koperku i jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Kompot z porzeczki i agrestu.

19.03.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, szczypiorkiem, rzodkiewką , oliwką czarną (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Jajecznica na parze (jaja). Herbata malinowa. Mus z moreli.

Woda źródlana. Pucharek tęczowego deseru: serek śmietankowy z dodatkiem mleka modyfikowanego ułożony warstwowo z musem owoców - banan, malina z posypką z kokosa (pochodne mleka, kokos).

Krem z zielonego groszku z majerankiem , ziemniakiem i jogurtem (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna perłowa z cukinią i cebulką (jęczmień). Zraziki z polędwiczki duszone w sosie z dodatkiem brukselki i marchewki. Sałatka z buraczków tartych z cebulką czerwoną, pietruszką zieloną i olejem. Kompot wieloowocowy.

20.03.2019

Kasza kukurydziana z dynią na mleku modyfikowanym z suszonym ananasem (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, mozzarella z pomidorami, pomidorem malinowym, bazylią, oliwkami, olejem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata z żurawiny. Pomarańcza i mandarynka.

Herbata miętowa z cytryna. Sałatka wielowarzywna z jajkiem ( pochodne mleka). Suszona papaja.

Pomidorowa zupka na bazie passaty pomidorowej z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka, proso). Ziemniaczki puree z koperkiem (pochodne mleka). Indyk z pieca duszony w ziołowym sosie . Roszponka z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem ziołowym (pochodne mleka). Puree z kalafiora z prażonym sezamem i olejem. Kompot z rabarbaru i brzoskwini.

21.03.2019

Kaszka Bobo – Vita porcja zbóż owocowa z polewą jagodową (mleko, pszenica). Robimy sami kanapki – szwedzki stół – chleb wieloziarnisty, masło, jajko, ser żółty, pomidor, ogórek, pestki słonecznika i dyni, mix sałat, tuńczyk, kiełki rzodkiewki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Woda z limonką i miodem.

Nektar Bobo – Vita – jabłko + marchewka bez cukru. Deserek jogurtowy Nestle o smaku malinki ( pochodne mleka).

Rosół warzywny z dynią, porem, makaronem i zieloną pietruszką (seler, mąka pszenna). Ryż paraboiled z czosnkiem i kurkumą. Kotlecik drobiowy w delikatnej panierce z mąki orkiszowej (jaja, mąka pszenna, orkisz). Marchewka z groszkiem, zieloną pietruszką i śmietaną (pochodne mleka). Gotowane różyczki brokuła z olejem ziołowym. Kompot z gruszki.

22.03.2019

Płatki jaglane na mleku z suszonym mango (mleko, proso). Kanapka myszka - chleb graham z masłem, twarożkiem z jogurtem naturalnym, rzodkiewką, jajkiem, cebulką czerwoną i sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka) Herbata z czarnej porzeczki. Brzoskwinia.

Woda źródlana. Koktajl owocowy na bazie jogurtu naturalnego z truskawką i mango (pochodne mleka). Kalarepka.

Szczawiowa z ziemniakami, koperkiem (mąka żytnia, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca). Kopytka w aksamitnym sosie na bazie serka mascarpone z bazylią, czosnkiem, cukinią i marchewką (pochodne mleka). Kompot z agrestu i wanilii.

 

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

11.03.2019

Kasza kukurydziana na mleku modyfikowanym z daktylami (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, papryką czerwoną, dymką, ogórkiem i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Pomarańcza. Herbata miętowa z żurawiną.

Woda niskosodowa. Jogurt naturalny, chrupki Cini Mini wieloziarniste (mąka pszenna wieloziarnista, pochodne mleka). Jabłko i gruszka.

 

Rozgrzewający krem z pieczonej dyni z makaronem kółeczka (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki puree z zieloną pietruszką. Rybka na bukiecie warzyw (ryba). Surówka z kiszonego ogórka, jabłka, cebulki czerwonej, rzodkiewki, koperku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

12.03.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem z dodatkiem kurkumy i pietruszki, jajko faszerowane polędwiczką drobiową, prażonym sezamem i jogurtem naturalnym (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam, jaja). Herbata z aronii. Mandarynka.

 

Woda z limonką. Trzywarstwowy deser ryżowy na mleku modyfikowanym – z truskawką i brzoskwinią z posypką z prażonego migdała (mleko, migdał).

Żurek z ziemniakami, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Kasza gryczana z marchewką i czosnkiem (gryka). Polędwiczki wieprzowe w sosie z ziołami z dodatkiem suszonej śliwki i rodzynek (pochodne mleka). Kapusta biała duszona z marchewką, cebulką i zieloną pietruszką z dodatkiem śmietany. Kompot z rabarbaru.

13.03.2019

Płatki jęczmienne na mleku z ananasem (jęczmień, mleko). Kolorowo nam szwedzki stół - chleb graham z masłem, ser żółty, papryka, rzodkiewka, jajko, pestki dyni, sałata, konfitura z brzoskwini, (mąka pszenna, graham, sojowa, jaja, pochodne mleka). Herbata owocowa.

Woda źródlana. Mus Bobo – Vita 100% smaku owocowy.

Gotowana fasolka i cukinia – jako zdrowe przekąski.

 

Krupnik drobiowy z warzywami, kaszą kus - kus, majerankiem (seler, mąka pszenna). Ziemniaki puree. Duszone filety z indyka w sosie koperkowym z bukietem warzyw i posypką zielonej pietruszki. Surówka z tartej marchewki z jabłkiem i jogurtem greckim (pochodne mleka). Kompot z agrestu i porzeczki.

14.03.2019

Kaszka Bobo – Vita 7 zbóż owocowa mleczna (mleko, soja, pszenica, owies, jęczmień). Chleb graham z masłem, pastą drobiową własnej produkcji z dodatkiem ziół, pomidorka, szczypiorku i oliwek (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata malinowa. Melon.

Woda z miętą i limonką. Lekki budyń jaglany na mleku z nutą wanilii, kleksem przetartych malin z amarantusową posypką (proso, mleko).

Zupa ogórkowa z ziemniakami, marchewką, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Kaszotto z kaszy bulgur z warzywami i zieloną pietruszką (pszenica). Kotlecik drobiowy duszony w sosie naturalnym z cukinią i suszoną morelą (mąka pszenna). Mix sałat, rzodkiewka, zielony ogórek, żurawina, cebulka i jogurt (pochodne mleka). Kompot z brzoskwini i gruszki.

15.03.2019

Śnieżne płatki owsiane na mleku modyfikowanym z cynamonem (mleko, owies). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą własnej produkcji z : jajeczka, żółtego sera, szczypiorku i jogurtu naturalnego, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata truskawkowa. Ananas.

Herbata z mięty, cytryny, miodu. Zdrowe frytki warzywne: ziemniak, marchewka, kalarepka, cukinia z pieca z dodatkiem ziół i sosu jogurtowego (pochodne mleka).

Aksamitna zupa z kalafiora z zieloną pietruszką i ziemniakami i jogurtem (seler, pochodne mleka). Racuszki drożdżowe z puszystym serkiem śmietankowym z suszonym kiwi i jogurtem naturalnym (mąka pszenna, mleko, pochodne mleka, jaja). Pałeczka zielonego ogórka. Woda z miętą.

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

4.03.2019

Płatki żytnie na mleku modyfikowanym z morelą (mleko, żyto). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, tartą rzodkiewką, czerwoną cebulką, zielonym ogórkiem oraz posypką z sezamu (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata z aronii. Jabłko.

Kisiel do picia o smaku wiśniowym. Gruszka z syropu z jogurtem naturalnym (pochodne mleka). Pałeczka kukurydziana.

 

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, pietruszką zieloną i śmietaną (seler, pochodne mleka, proso). Górka ziemniaczków z koperkiem. Pulpeciki z rybki w sosie warzywno – koperkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego (ryba, jaja, pochodne mleka, mąka pszenna). Marchewka tarta z porem, zieloną pietruszką, chrzanem i jogurtem greckim (pochodne mleka). Kompot z agrestu i gruszki.

5.03.2019

Płatki orkiszowe na mleku z suszonym kiwi (mleko, orkisz). Chleb graham z masłem bazyliowym, serkiem żółtym, papryką czerwoną, mixem sałat, pestkami słonecznika i pomidorkiem malinowym(mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata owocowa. Banan.

Napój z cytrynką i miętą. Aksamitna jajecznica na parze ze szczypiorkiem (jaja). Lekkie puree z brokuła z dodatkiem oleju (sezam). Mus z mango.

 

Zupa z fasolki jaśka z ziemniakami, ziołami i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z warzywami i zieloną pietruszką (jęczmień). Schab pieczony w sosie naturalnym z suszoną śliwką i tymiankiem. Surówka z białej rzepy, jabłka, marchewki, koperku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kalafior z olejem i siemieniem lnianym. Kompot z czarnej porzeczki.

6.03.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty pt. „Złota rybka” z masłem, pastą z rybki własnej produkcji z jajkiem i olejem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, szczypiorkiem, oliwkami (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, ryba, jaja). Herbata z dzikiej róży. Pomelo.

Woda źródlana. Dwukolorowa kaszka Bobo – Vita 7 zbóż mleczna zbożowo – 0wsiana jabłkowa z plasterkami ananasa i brzoskwini (mleko, soja, pszenica, owies, jęczmień).

 

Barszczyk biały z ziemniakiem, zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puszyste naleśniki z serkiem naturalnym z dodatkiem wanilii z polewą truskawkowo – jogurtową (mąka pszenna, jaja, mleko, pochodne mleka). Marchewka baby i żółta fasolka z olejem i cytrynką. Kompot z rabarbaru.

7.03.2019

Płatki gryczane na mleku modyfikowanym z papają (mleko, gryka). Chleb graham z pastą własnej produkcji z sera żółtego, awokado, jajka, jogurtu naturalnego, szczypiorek (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa. Papryczka do chrupania.

Woda niskosodowa. Jogurt naturalny z miodem (pochodne mleka). Mix owocowo – warzywny : kalarepka, jabłko, gruszka, pomarańcza.

Zupa krem z warzyw – brokuł, cukinia, kalafior, groszek, szpinak z ryżem jaśminowym i jogurtem (seler, pochodne mleka)). Makaron wieloziarnisty z pesto bazyliowo – czosnkowym, mięsem mielonym z indyka, passatą pomidorową (mąka pszenna wieloziarnista). Mizeria z zielonego ogórka, szczypiorku i jogurtu ( pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

8.03.2019

Płatki kukurydziane na mleku (mleko). Szwedzki stół – chleb wieloziarnisty, masło, szynka wieprzowa, ogórek świeży, pomidor malinowy, mozarella , rzodkiewka, pestki dyni(mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata żurawinowa . Melon.

Woda z miętą. Koktajl owocowy na bazie mleka modyfikowanego z mandarynkami i banana (mleko).

Zupa z soczewicy z dodatkiem ziemniaka, passaty pomidorowej, koperku i jogurtu (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczano – marchewkowe z bazylią. Filet drobiowy duszony z bukietem warzyw w sosie śmietanowo – porowym (pochodne mleka). Talarki buraczków z oliwą z pestek winogrona i prażonego sezamu ( sezam). Kompot z jabłek.

 

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

25.02.2019

Płatki owsiane na mleku z cynamonem i rodzynkami (mleko, owies). Chleb graham z masłem, papryką czerwoną, oliwką zieloną, żółtym serem, jajkiem i prażonym słonecznikiem, rzodkiewką (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata malinowa. Pomarańcza.

Napój z cytryny, mięty . Lekki mus na bazie twarożku, mleka modyfikowanego z mango z posypką z suszonego kiwi. (pochodne mleka).

Zupa wielowarzywna - kalafior, marchewka, brokuł, fasolka szparagowa z koperkiem i jogurtem naturalnym oraz kaszą kus - kus (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Gładkie puree z ziemniaka, koperku. „Rybka w papilotach” duszona na pierzynce z pomidorkach, cukinii i cebuli dymce (ryba). Surówka witaminka – ogórek kiszony, jabłko, por, żurawina z dodatkiem sosu na bazie jogurtu (pochodne mleka, gorczyca). Kompot z porzeczki czerwonej.

26.02.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem ziołowym, rzodkiewką, szczypiorkiem i pestkami słonecznika, cieciorka gotowana na parze (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Jajecznica (jaja). Herbata żurawinowa. Mus z moreli.

Woda źródlana. Deser Yogolino Nestle malinowy (mleko). Kalarepka do chrupania i kiwi.

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, koperkiem, ziołami (seler). Kasza bulgur z papryką świeżą, pietruszką i czosnkiem (mąka pszenna). Schab gotowany w sosie dyniowym. Mix sałat z zielonym ogórkiem, cebulką czerwoną i jogurtem greckim (pochodne mleka). Marchewka gotowana z olejem. Kompot z agrestu i jabłek.

27.02.2019

Kaszka Bobo – Vita mleczna zbożowo – jaglana owocowa z sokiem z gruszki 100 % (mleko, soja, pszenica, owies, jęczmień, żyto). Chleb graham z masłem, serkiem śmietankowym naturalnym z jogurtem naturalnym z dodatkiem pomidorka, listka bazylii i czarnej oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Papryka.

Woda niskosodowa. Smoothie owocowo - warzywne - papaja, banan, marchewka, pomarańcza. Chrupki kukurydziane.

Bursztynowy rosół jarzynowy z makaronem gwiazdki, kurkumą i zieloną pietruszką (seler, mąka pszenna, jaja). Ryż z warzywami i cebulką. Gulasz drobiowy z marchewką, pomidorkiem koktajlowym i zielonym groszkiem (mąka pszenna). Kapusta kiszona z żurawiną, zieloną pietruszką, olejem i jabłkiem. Szpinak z czosnkiem i śmietaną (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

28.02.2019

Płatki Cini Minis na mleku (mleko, mąka wieloziarnista). Chleb graham z masłem, tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, oliwką, pestkami dyni, papryką (mąka pszenna, graham, sojowa, ryba, pochodne mleka). Herbata owocowa. Pomelo.

Tłusty czwartek w żłobku

Najlepsze na świecie oponki serowe Basi i Uli

Kakao na mleku modyfikowanym z cynamonem (mleko). Oponki serowe (pochodne mleka, mleko, jaja, mąka pszenna). Suszona morelka. Woda źródlana.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Kasza orkiszowa z dynią i zieloną pietruszką (orkisz). Słodka indyczka - pieczeń z indyka duszona w sosie z morelą, żurawiną i bazylią. Buraczki tarte z jogurtem z dodatkiem koperku (pochodne mleka). Kalafior gotowany. Kompot z wiśni.

1.03.2019

Płatki jęczmienne na mleku modyfikowanym z suszonym bananem (jęczmień, mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem pietruszkowym, szynką drobiową, serem żółtym, cebulką czerwoną, roszponką, słonecznikiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Pomidorek z oliwkami i oliwą z pestek winogron. Mandarynka.

Woda z dodatkiem pomarańczy i mięty . Kaszka mleczna Bobo – Vita owocowa z kleksem z musu ananasowego i wiórek kokosowych (mleko, pszenica, owies, jęczmień, żyto).

Krem z groszku żółtego z warzywami, majerankiem i makaronem wieloziarnistym (mąka wieloziarnista, jaja). Ziemniaki z koperkiem. Jajeczko w sosie z duszonej cukinii, marchewki z dodatkiem jogurtu greckiego i passaty pomidorowej (jaja, pochodne mleka). Różyczki brokuła z sosem winegret i sezamem (sezam). Kompot z owoców leśnych.

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2019-06-23 21:28:56
Ilość wyświetleń: 3168
Godło
Kontakt

58-200 Dzierżoniów

os. Błękitne 28

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button