Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

   Data

        I Śniadanie

       II Śniadanie/Zupa

               Obiad – drugie danie

30.11.2020

Kaszka Bobo – Vita na mleku z sosem malinowym (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, kolorowej papryki, oliwki, rzodkiewki, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Morela.

Herbatka malinowa. Zupa krem z zielonego groszku z marchewką baby, ziemniakiem, kurkumą i zieloną pietruszką i jogurtem (seler, pochodne mleka).

Ziemniaczki tłuczone z zieloną pietruszką. Rybka duszona w sosie warzywnym z dodatkiem czosnku, śmietanki i świeżej bazylii (ryba, pochodne pochodne). Marchewka z groszkiem i śmietaną (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

 

Deser : Smoothie na bazie mleka modyfikowanego o smaku owoców tropikalnych (mleko).

01.12.2020

Lane kluski na mleku z dynią i cynamonem (mleko, jaja, mąka). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem z dodatkiem pestek dyni (mąka pszenna, graham, sezam, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Jabłko.

Herbatka miętowa z cytryną i imbirem. Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniaczkiem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka).

Kasza jęczmienna z warzywami i zieloną pietruszką podana ze zrazikami wieprzowymi w sosie warzywnym i cukinią (jęczmień). Mizeria z ogórka, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

Maluszki: puree z brokuła z jogurtem (pochodne mleka).

Deser: Jogurt truskawkowy  z miodem (pochodne mleka). Mandarynka.

02.12.2020

Kasza manna na mleku modyfikowanym waniliowym z rodzynkami (mleko, mąka pszenna). Chleb graham z masłem, szyneczką drobiową z kurczaka, rzodkiewką, pomidorkiem, sałatą, oliwką (mąka graham, pszenna, żytnia, sezam, sojowa, pochodne mleka). Pomelo. Herbatka z owoców leśnych.

Woda z cytryną. Zupa kalafiorowa z batatem, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka).

 

 

 

 

Spaghetti z mięsem drobiowym, papryką, passatą pomidorową, ziołami (mąka pszenna wieloziarnista). Duszona cukinia z cebulką i marchewką baby z dodatkiem jogurtu (pochodne mleka).

 

Deser: Mus owocowy – mango, brzoskwinia, truskawka.

03.12.2020

Kasza Bobo – Vita owocowa owsiana mleczna (mleko, pszenica, jęczmień, owies, orkisz, soja). Chleb graham z masłem, tuńczykiem, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką, świeżym ogórkiem, sezamem, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja, żytnia, sezam, pochodne mleka). Winogron. Herbata z dzikiej róży.

Woda źródlana. Barszczyk czerwony z górka gotowanych ziemniaczków, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka).

.

 

 

Puree z ziemniaka z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Pulpet drobiowy w sosie warzywnym (mąka pszenna, jaja). Kapusta biała, marchewka, jabłko z jogurtem greckim (gorczyca, pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

 

Deser: Pałka kukurydziana. Gruszka. Jabłko.

 

 

04.12.2020

Kuchnia

Kakao na mleku z cynamonem (mleko). Razem z  Mikołajem robimy kanapki - chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, jajeczko, pomidor, serek biały, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawina z maliną. Banan.

 

Świętego Mikołaja

 

Herbatka owocowa. Pani Mikołajowa zaprasza na ciepły talerz zupy z cieciorki, pieczonej dyni z ziemniakami, jogurtem i ziołami (pochodne mleka, seler). 

Poleca

 

Elfy zawijają pyszne gołąbki drobiowe z kaszą orkiszową, marchewką , cebulką (orkisz). Sos pomidorowo – śmietanowy (pochodne mleka). Talarki buraczków w sosie winegret ze świeżą bazylią i sezamem (sezam). Woda z cytryną.

 

Przysmak Renifera Rudolfa : Puszyste Pancakes z jogurtem waniliowym i mandarynką ( jaja, mąka pszenna, mleko, pochodne mleka).

  

  

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

   Data

        I Śniadanie

       II Śniadanie

               Obiad

23.11.2020

Kaszka Bobo - Vita  mleczno – zbożowa owsiana z musem z owoców egzotycznych (mleko, pszenica, soja, żyto, owies). Chleb graham z masłem, żółty serem, pomidorem, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja).  Herbata pomarańczowa. Gruszka.

Woda z cytryną, imbirem i miętą. Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka).

Puree ziemniaczane z kurkumą i zieloną pietruszką. Kotlecik mielony z rybki (ryba, mąka pszenna, jaja). Sałatka z marchewki, pora, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

Maluszki: gotowany brokuł z cukinią w sosie jogurtowy (pochodne mleka).

Deser: Aksamitny serek owocowy własnej produkcji z dodatkiem jogurtu i posypką z prażonych płatków migdała (migdał, mleko).

24.11.2020

Kasza kukurydziana na mleku z suszonym bananem i cynamonem (mleko). Chleb graham z masłem, makrelą z dodatkiem oliwy, jajkiem, rzodkiewką, papryką świeżą, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z żurawiną. Pomidorek z bazylią i olejem. Jabłko.

 

Herbatka owocowa z cytryną. Multiwitaminowa zupa warzywna – kalafior, marchew, brukselka, batat, bób, jogurt naturalny i koperek (seler, pochodne mleka).

Kasza orkiszowa z cukinią i czosnkiem (orkisz). Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Surówka z selera, jabłka, żurawiny, kukurydzy z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i agrestu.

Maluszki: puree z marchewki z dodatkiem jogurtu (pochodne mleka).

Deser: Puszyste racuszki z kleksem jogurtu waniliowego (mleko, pochodne mleka, mąka pszenna, jaja). Mandarynka

 

25.11.2020

Pudding ryżowy na mleku z musem z mango  (mleko). Chleb graham z masłem bazyliowym, szyneczką drobiową, roszponką,

ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i prażonym słonecznikiem (mąka pszenna, żytnia,  graham, sojowa, sezam, pochodne mleka). Herbata miętowa z cytryną. Winogron .

Woda źródlana. Barszcz biały z górką puree ziemniaczanego i zieloną pietruszką (seler, pochodne mleka).

Kasza bulgur z dynią (maka pszenna). Duszony filet z indyka w sosie warzywnym : fasolka, cukinia, papryka. Sałatka z pomidorka, cebulki czerwonej, rzodkiewki i jogurtu greckiego (pochodne mleko). Kompot z rabarbaru.

Deser: Budyń śmietankowy na mleku z sosem malinowym (mleko, jaja, mąka pszenna).

26.11.2020

Kakao na mleku (mleko).

Kanapka myszka - chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem, jogurtem, kosteczką papryki czerwonej, ogórkiem świeżym, bazylią świeżą, pestkami prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Jabłko i kiwi. Herbata owocowa.

Woda źródlana. Zupka z  pieczonej dyni i marchewki,  z kurkumą, ryżem, porem, jogurtem (seler, pochodne mleka).

Puree ziemniaczane z gulaszem drobiowym  z  passaty pomidorowej, świeżych ziół i papryki kolorowej. Bukiet warzyw z dresingiem miodowo – jogurtowym. Kompot z gruszki.

Deser: Truskawkowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego (pochodne mleka).

27.11.2020

Kaszka Bobo Vita jaglano – ryżowa na mleku z syropem truskawkowym własnej produkcji (proso, mleko). Chlebek wieloziarnisty z masłem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Mozzarella z pomidorem, oliwkami, bazylią i oliwą (pochodne mleka). Plasterki pomarańczy.

Woda z miodem i imbirem. Szczawiowa z ziemniakami, marchewką baby, zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna).

Ziemniaczki gotowane z zieloną pietruszką. Jajeczko w sosie cukiniowo – pomidorowym z dodatkiem śmietany i koperku ( pochodne mleka). Surówka z kiszonego ogórka, pora, jabłka z jogurtem (pochodne mleka). Kompot truskawkowy.

Maluszki: gotowany brokuł z olejem i cytryną.

Deser: Smoothie bananowe na mleku modyfikowanym (mleko).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

  

Data

 I  Śniadanie

 II Śniadanie / Zupa

 Obiad – drugie danie

16.11.2020

Płatki jaglane na mleku modyfikowanym z cynamonem i rodzynkami (mleko, proso). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem, jajkiem  z dodatkiem pestek dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Chrupiące jabłuszko.

Woda z cytryną. Zupa z żółtego groszku  z ziemniakami, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka).

Ziemniaczki tłuczone z zieloną pietruszką. Rybka duszona w passacie pomidorowej z dodatkiem czosnku, śmietanki i świeżej bazylii (ryba, pochodne pochodne). Mizeria z ogórka, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

 

Deser : Banan z pomarańczą w duecie tańczą. Chrupek kukurydziany.

17.11.2020

Kakao na mleku (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, kolorowej papryki, oliwki, rzodkiewki, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Gruszka.

 

Herbatka miętowa z cytryną i imbirem. Barszcz czerwony  z ziemniaczkiem, koperkiem i jogurtem (seler, mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka).

Ryż z warzywami i zieloną pietruszką podany z bitkami wieprzowymi w sosie z cukinii z dodatkiem jogurtu (pochodne mleka). Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, żurawiny i oliwy. Kompot wieloowocowy.

Maluszki – gotowany bukiet warzyw z oliwą i cytryną.

 

Deser: Kisiel wieloowocowy własnej produkcji (pochodne mleka). Biszkopt (mąka pszenna, jaja, soja).

 

18.11.2020

Płatki kukurydziane na mleku (mleko). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, jajeczko, pomidor, mozzarella, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata żurawina z maliną.

Ananas.

Woda z miętą i cytryną. Rosół z kaszą kus – kus, warzywami i zieloną pietruszką (seler, pochodne mleka, mąka pszenna).

Makaron wieloziarnisty z mięsem drobiowym, cukinią, passatą pomidorową, oregano (mąka pszenna wieloziarnista). Buraczki tarte z cebulką czerwoną, pietruszką zieloną, cytryną i śmietaną. Kompot z agrestu.

 

Deser: Deserek Bobo – Vita mega owoc.

19.11.2020

Kasza Bobo – Vita owocowa  na mleku z truskawkami (mleko, pszenica, jęczmień, owies, soja). Chleb graham z masłem, tuńczykiem, jaja, pomidorem, rzodkiewką, świeżym ogórkiem, sezamem, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Winogron. Herbata z dzikiej róży.

Woda źródlana. Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, marchewką,  koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka).

.

 

Puree z ziemniaka z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Potrawka z indyka w sosie z warzywami (mąka pszenna). Marchewka z groszkiem, jogurtem i koperkiem (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

 

Deser: Melon. Pałka kukurydziana.

 

20.11.2020

Płatki żytnie na mleku modyfikowanym z dynią (mleko, mąka żytnia ). Chleb graham  z masłem (mąka pszenna, żytnia, sezam, sojowa, graham). Jajecznica (jaja).  Ogórek zielony. Herbatka z dzikiej róży.

Herbatka owocowa. Krupnik z warzywami, kaszą jęczmienną, ziemniakiem, kurkumą i zieloną pietruszką (seler, jęczmień).

 

Ulubione pierogi ruskie (pochodne mleka, mleko, jaja). Brokuł z sosem jogurtowym (pochodne mleka).

Kompot z rabarbaru.

 

Deser: Owocowy koktajl bananowo - malinowy na bazie jogurtu naturalnego (pochodne mleka).

 

 

 

 

 

Drodzy Rodzice,

Informujemy, że na okres próbny wprowadzamy zmiany do naszych jadłospisów dotyczące kolejności podawania posiłków. Obiad wcześniej składający się z dwóch dań, w chwili obecnej ma tylko II danie ale dodatkowo deser. Natomiast II śniadanie to zupa przeniesiona z obiadu. Zmiany jakie wprowadziliśmy będą analizowane przez dietetyka i jeżeli zostaną pozytywnie zaopiniowane pod względem jakościowym, ilościowym i pod kątem kaloryczności danych posiłków zostaną wprowadzone do naszych jadłospisów na stałe.

 

 

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

Data

 I Śniadanie

 II Śniadanie / Zupa

 Obiad – drugie danie

02.11.2020

Kaszka Bobo-Vita zbożowa  mleczna owocowa (mleko, pszenica, orkisz, żyto,  owies, soja). Chleb graham z masłem, żółty serem, jajkiem, pomidorem, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja).  Herbata owoce leśne. Gruszka.

Woda z limonką, imbirem i miętą. Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka).

 

 

Puree ziemniaczane z kurkumą i zieloną pietruszką. Kotlecik mielony z rybki (ryba, mąka pszenna, jaja). Sałatka z marchewki, pora, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

 

Deser: Dwukolorowy deser na bazie serka śmietankowego i jogurtu z dodatkiem

chmurka czerwona – konfitura truskawkowa

chmurka żółta – morela (pochodne mleka

03.11.2020

Płatki jaglane na mleku modyfikowanym z cynamonem (mleko, proso). Warstwowa – tęczowa kanapka: chleb graham z masłem, jajkiem, rzodkiewką, papryką świeżą, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z żurawiną. Pomidorek z bazylią i olejem. Jabłko.

 

Herbatka owocowa z cytryną. Multiwitaminowa zupa warzywna – kalafior, marchew, brukselka, batat, jogurt naturalny i koperek (seler, pochodne mleka).

 

 

 

 

 

Ryż z cukinią i czosnkiem. Pulpeciki drobiowe w aksamitnym sosie koperkowym z papryką czerwoną, kurkumą i zieloną pietruszką (mąka pszenna). Kapusta biała, ogórek zielony, rzodkiewka, koperek, jogurt grecki (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i agrestu.

 

Deser: Tęczowe smoothie z banana, mango, pomarańczy i awokado. Biszkopt „Petitek” (mąka pszenna, jaja).

04.11.2020

Zacierka na mleku z rodzynkami  (mleko, jaja,  mąka pszenna). Chleb graham z masłem bazyliowym, szyneczką drobiową, roszponką, ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i prażonym słonecznikiem (mąka pszenna, żytnia,  graham, sojowa, sezam, pochodne mleka). Herbata miętowa z cytryną. Winogron .

Woda źródlana. Barszcz czerwony z górką puree ziemniaczanego  i zieloną pietruszka (seler, pochodne mleka).

 

 

 

 

Ziemniaki gotowane z zielona pietruszką). Sznycelki z indyka w sosie z dyni piżmowej i moreli suszonej. Świeży szpinak duszony na oleju i czosnku. Surówka z białej rzepki, jabłka, pora, koperku i jogurtu naturalnego (pochodne mleko). Kompot z mango i ananasa.

 

Deser: Budyń śmietankowy na mleku z sosem malinowym (mleko, jaja, mąka pszenna).

 

05.11.2020

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko, mąka wieloziarnista).

Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z rybki gotowanej, jajka, jogurtu (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Pałeczka kiszonego ogórka. Pomarańcza. Herbata owocowa.

Woda źródlana. Zupka krem z fasoli Jaś, marchewki z kurkumą majerankiem, kaszą kus - kus, porem, jogurtem (seler, pochodne mleka, mąka pszenna).

 

 

Makaron wieloziarnisty z pesto bazyliowo – czosnkowym, mięsem mielonym drobiowym, passatą pomidorową (mąka pszenna wieloziarnista). Marchewka baby i brukselka w towarzystwie dresingu miodowo - cytrynowego. Kompot z rabarbaru.

 

Deser: Koktajl na bazie kefiru naturalnego o smaku bananowym z dodatkiem miodu akacjowego (pochodne mleka).

06.11.2020

Kaszka Bobo Vita mleczna owocowa (mleko, soja). Chlebek wieloziarnisty z masłem, jajecznica  (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Papryka i ogórek do chrupania. Ananas z syropu.

Woda z sokiem z brzoskwini i limonki. Barszcz biały ziemniakami, zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna, mleko, gorczyca, soja).

 

 

 

Naleśniki z serkiem waniliowym i musem brzoskwiniowym (mąka pszenna, jaja, mleko, pochodne mleka). Gotowany kalafior z sezamem i olejem (sezam). Kompot wieloowocowy.

 

Deser: Actimel wieloowocowy (pochodne mleka). Pałka kukurydziana.

 

 

 

 

 

 SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

   Data

        I  Śniadanie

       II    Śniadanie

               Obiad

26.10.2020

Lane kluski na mleku z dynią i cynamonem (mleko, pszenica, jaja). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem z dodatkiem pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Chrupiące jabłuszko.

Woda z cytryną. Smoothie na bazie mleka modyfikowanego o smaku banana (mleko).

Zupa kalafiorowa z batatem, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Ziemniaczki tłuczone z zieloną pietruszką. Rybka duszona w sosie warzywnym z dodatkiem czosnku, śmietanki i świeżej bazylii (ryba, pochodne pochodne). Mizeria z ogórka, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

27.10.2020

Kaszka Bobo – Vita mleczna z sosem malinowym (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, kolorowej papryki, oliwki, rzodkiewki, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Gruszka w syropie.

 

Herbatka miętowa z cytryną i imbirem. Jogurt naturalny z miodem (pochodne mleka). Mandarynka.

 

Barszcz biały z ziemniaczkiem, jajkiem, koperkiem i jogurtem (seler, mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z warzywami i zieloną pietruszką podana ze zrazikami wieprzowymi w sosie warzywnym i cukinią (jęczmień). Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, zielonej pietruszki i oliwy. Kompot wieloowocowy.

28.10.2020

Kakao na mleku z cynamonem (mleko). Kolorowy stół: robimy kanapki - chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, jajeczko, pomidor, mozzarella, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata żurawina z maliną.

Ananas.

Herbatka malinowa. Mus owocowy – mango, brzoskwinia, truskawka.

Zupa krem z zielonego groszku z marchewką baby, ziemniakiem, kurkumą i zieloną pietruszką (seler). Spaghetti z mięsem drobiowym, cukinią, passatą pomidorową, ziołami (mąka pszenna wieloziarnista). Ogórek kiszony, cebulka, jabłko, jogurt grecki (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

29.10.2020

Kasza Bobo – Vita owocowa  na mleku z morelą (mleko, pszenica, jęczmień, owies, soja). Chleb graham z masłem, tuńczykiem, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką, świeżym ogórkiem, sezamem, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja, żytnia, sezam, pochodne mleka). Winogron. Herbata z dzikiej róży.

Woda źródlana.

Pałka kukurydziana. Gruszka. Jabłko.

 

Zupka szczawiowa z ryżem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree z ziemniaka z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Kotlet drobiowy mielony (mąka pszenna, jaja). Kapusta biała, marchewka, jabłko z jogurtem greckim (gorczyca, pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

30.10.2020

Kasza kukurydziana na mleku modyfikowanym waniliowym z sosem truskawkowym (mleko). Chleb graham z masłem, szyneczką drobiową, rzodkiewką, pomidorkiem koktajlowym (mąka graham, pszenna, żytnia, sezam, sojowa, pochodne mleka). Banan. Herbatka z owoców leśnych.

Herbatka owocowa. Puszyste ciasto na oleju z owocami ( jaja, mąka pszenna, mleko, pochodne mleka).

Zupa z cieciorki, pieczonej dyni z ziemniakami, jogurtem i ziołami (pochodne mleka, seler).  Gołąbki drobiowe z kaszą orkiszową, cukinią (orkisz). Sos pomidorowo – śmietanowy (pochodne mleka). Talarki buraczków w sosie winegret. Woda z cytryną. 

 

 

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

   Data

        I Śniadanie

       II Śniadanie

               Obiad

19.101.2020

Kaszka Bobo  - Vita  wielozbożowa mleczna z suszonym bananem (mleko, pszenica, orkisz, żyto,  owies). Chleb graham z masłem, żółty serem, pomidorem, szczypiorkiem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja).  Herbata pomarańczowa. Gruszka.

Woda z limonką, imbirem i miętą. Aksamitny serek waniliowy własnej produkcji z dodatkiem mleka modyfikowanego, morelą i posypką z prażonych płatków migdała (migdał, mleko).

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane z kurkumą i zieloną pietruszką. Kotlecik mielony z rybki (ryba, mąka pszenna, jaja). Sałatka z marchewki, pora, jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

20.10.2020

Płatki owsiane na mleku z dynią i cynamonem (mleko, owies). Warstwowa – tęczowa kanapka: chleb graham z masłem, jajkiem, rzodkiewką, mozzarellą, papryką świeżą, pestkami dyni (mąka graham, pszenna, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata malinowa z żurawiną. Pomidorek z bazylią i olejem. Jabłko.

 

Herbatka owocowa z cytryną. Puszyste racuszki z kleksem jogurtu waniliowego i konfiturą owocową (mleko, pochodne mleka, mąka pszenna, jaja). Mandarynka.

Multiwitaminowa zupa warzywna – kalafior, marchew, brukselka, batat , jogurt naturalny i koperek (seler, pochodne mleka). Kasza orkiszowa z cukinią i czosnkiem (orkisz). Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Mizeria z zielonego ogórka, szczypiorku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru i agrestu.

21.10.2020

Pudding ryżowy na mleku z musem z mango  (mleko, mąka pszenna). Chleb graham z masłem bazyliowym, szyneczką drobiową, roszponką, ogórkiem, rzodkiewką, cebulką i prażonym słonecznikiem (mąka pszenna, żytnia,  graham, sojowa, sezam, pochodne mleka). Herbata miętowa z cytryną. Winogron .

Woda źródlana. Budyń śmietankowy na mleku z sosem malinowym (mleko, jaja, mąka pszenna).

Barszcz czerwony z górką puree ziemniaczanego  i zieloną pietruszka (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z dynią (jęczmień). Duszony filet z indyka w sosie warzywnym : fasolka, bób, cukinia, papryka. Sałatka z pomidorka, cebulki czerwonej, rzodkiewki i jogurtu greckiego (pochodne mleko). Kompot z mango i ananasa.

22.10.2020

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko, mąka wieloziarnista).Kanapka myszka - chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem, jogurtem, kosteczką papryki czerwonej, ogórkiem świeżym, bazylią świeżą, pestkami prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Pomarańcza. Herbata owocowa.

Woda źródlana. Dwukolorowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego : truskawka banan (pochodne mleka).

Zupka z  pieczonej dyni marchewki z kurkumą majerankiem, ryżem, porem, jogurtem (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane z gulaszem drobiowym  z  passaty pomidorowej,  świeżych ziół i papryki kolorowej (jęczmień). Bukiet warzyw z dresingiem miodowo – jogurtowym. Kompot z gruszki.

23.10.2020

Kaszka Bobo Vita mleczna owocowa  (mleko, orkisz, pszenica, soja, owies, żyto). Chlebek wieloziarnisty z masłem, jajecznica  (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Papryka i ogórek do chrupania.  Ananas z syropu.

Herbatka miętowa z imbirem. Puszyste ciasto na oleju z owocami (mąka, mleko, pochodne mleka, jaja).

Żurek z ziemniakami, zieloną pietruszką i śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna. Ziemniaczki gotowane z zieloną pietruszką. Rybka po grecki (seler, ryba). Surówka z kiszonego ogórka, pora, jabłka z jogurtem (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

 

 

  

 

 

 

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ

 

 

 

   Data

        I  Śniadanie

       II    Śniadanie

               Obiad

12.10.2020

Płatki jaglane na mleku modyfikowanym z cynamonem i rodzynkami (mleko, proso). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem  z dodatkiem pestek dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Chrupiące jabłuszko.

Woda z cytryną. Banan z pomarańczą w duecie tańczą. Chrupek kukurydziany.

Zupa z białej fasolki z ziemniakami, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Ziemniaczki tłuczone z zieloną pietruszką. Rybka duszona w passacie pomidorowej z dodatkiem czosnku, śmietanki i świeżej bazylii (ryba, pochodne pochodne). Mizeria z ogórka, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

13.10.2020

Kakao na mleku (mleko).

Chlebek graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, kolorowej papryki, oliwki, rzodkiewki, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Gruszka w syropie.

 

Herbatka miętowa z cytryną i imbirem. Actimel owocowy (pochodne mleka). Biszkopt (mąka pszenna, jaja,

 

Barszcz biały z ziemniaczkiem, koperkiem i jogurtem (seler, mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka). Kasza gryczana z warzywami i zieloną pietruszką podana z bitkami wieprzowymi w sosie z warzywami (gryka, mąka pszenna). Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, żurawiny i oliwy. Kompot wieloowocowy.

14.10.2020

Płatki kukurydziane na mleku z suszonym daktylem (mleko). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, jajeczko, pomidor, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata żurawina z maliną.

Ananas.

Herbatka owocowa. Placuszki Pancakes z dodatkiem jogurtu i mandarynki (mleko, pochodne mleka, jaja, mąka pszenna).

Krupnik z warzywami, kaszą jęczmienną, ziemniakiem, kurkumą i zieloną pietruszką (seler, jęczmień). Makaron wieloziarnisty z mięsem drobiowym, cukinią, passatą pomidorową, ziołami (mąka pszenna wieloziarnista). Buraczki tarte z cebulką czerwoną, pietruszką zieloną, cytryną i śmietaną. Kompot z agrestu.

15.10.2020

Kasza Bobo – Vita owocowa  na mleku z cynamonem (mleko, pszenica, jęczmień, owies, soja). Chleb graham z masłem, tuńczykiem, pomidorem, rzodkiewką, świeżym ogórkiem, sezamem, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja, pochodne mleka). Winogron. Herbata z dzikiej róży.

Woda źródlana.

Pałka kukurydziana. Arbuz.

 

Pomidorowa z kaszą jaglaną, koperkiem  i śmietaną (seler, pochodne mleka, proso). Puree z ziemniaka z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Potrawka z indyka w sosie z warzywami (mąka pszenna). Marchewka z groszkiem, jogurtem i koperkiem (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

16.10.2020

Kokosowa manna na mleku modyfikowanym (mleko, mąka pszenna). Chleb graham  z masłem. Jajecznica (mąka Ogórek zielony. Herbatka z dzikiej róży.

Woda z miętą i cytryną. Owocowy koktajl bananowo - malinowy na bazie jogurtu naturalnego (pochodne mleka).

Rosoł z ryżem, siekanym mięskiem drobiowym oraz koperkiem (seler, pochodne mleka). Przysmak – pierogi ruskie  (pochodne mleka, mleko, jaja). Brokuł z sosem jogurtowym (pochodne mleka).

Kompot z rabarbaru.

 

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

5.10.2020

Płatki Cini - Minis na mleku modyfikowanym (mleko, mąka pszenna wieloziarnista). Chleb wieloziarnisty z masłem, żółtym serem, jajkiem, pomidorem, pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawina. Gruszka.

Woda źródlana. Actimel owocowy (pochodne mleka). Kolorowe talerzyki – jabłko, marchewka.

Zupa kalafiorowa z passatą pomidorową, warzywami, kaszą kus – kus, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki tłuczone z kurkumą i pietruszką. Rybka duszona z pieca na warzywach (ryba, seler). Sałatka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, kukurydzy, szczypiorku, koperku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

6.10.2020

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, papryką czerwoną i żółtą, ogórkiem i czarną oliwką (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata - owoce leśne z cytryną. Winogron.

Woda źródlana.

Słodki przysmak

Kaszka Bobo – Vita 7 zbóż na mleku z musem z moreli (mleko, owies, orkisz, żyto,  pszenica).

Obiad p.t „Lubimy zielone”

 Zupa z cukinii z ryżem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Kasza orkiszowa z dynią (orkisz). Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Kosteczka kiszonego ogórka z jabłkiem, rzodkiewką, cebulką i jogurtem. (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

7.10.2020

Makaron drobny literki na mleku z papają (mleko, mąka pszenna, jaja). Chleb wieloziarnisty z masłem ziołowym własnej produkcji, tuńczykiem, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata owocowa. Pomarańcza.

 

Woda źródlana. Koktajl na bazie mleka waniliowego modyfikowanego z dodatkiem banana (mleko). Mandarynka. Pałeczka kukurydziana.

Żurek  z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane z koperkiem ( pochodne mleka). Kotlecik drobiowy podany na sałacie w towarzystwie ananasa (mąka pszenna, pochodne mleka, jaja). Marchewka baby i cukinia w sosie jogurtowym (pochodne mleka). Kompot z wiśni.

                     

8.10.2020

Kaszka Bobo – Vita  mleczna waniliowa z sokiem malinowym (mleko). Chleb graham z masłem, kurczakiem gotowanym z kolorową papryką i oliwkami (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Plasterki pomidorka ze szczypiorkiem i olejem. Kiwi. Herbata truskawkowa.

Herbata miętowa.  Tubka Bobo – Vita banan, mango, mleko kokosowe. Pałka kukurydziana.

Aksamitny krem ziemniaczano – dyniowy  z soczewicą i warzywami, zieloną pietruszką, jogurtem (seler, pochodne mleka). Kasza jaglana z warzywami i czosnkiem (proso).  Gulasz drobiowy z marchewką kostką, fasolką szparagową, papryką kolorową oraz zieloną pietruszką (mąka pszenna). Sałatka z pomidorków z cebulką, koperkiem i jogurtem (pochodne mleka). Woda z miodem i miętą.

9.10.2020

Kokosanka manna na mleku z cynamonem (mleko, mąka pszenna, jaja). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, sałata lodowa, mozzarella, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona i żółta, pestki dyni, oliwki, miód, konfitura truskawkowa 100% (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja, pochodne mleka).

Herbata z aronii.

Banan.

Mleko modyfikowane waniliowe (mleko). Puszysty sernik śmietankowo- kakaowy na cieście babkowym – wypiek własny (mleko, pochodne mleka, jaja, mąka pszenna).

 

Szczawiowa z pietruszką, ziemniakami, śmietaną, jajkiem, marchewką (seler, pochodne mleka, mąka pszenna, jaja). Kasza bulgur z warzywami i indykiem (mąka pszenna). Sos pomidorowy. Surówka z białej rzepy, pora, jabłka i jogurtu. Kompot z agrestu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ  W NAWIASIE I POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

 

Data

  I  Śniadanie

 II    Śniadanie

 Obiad

28.09.2020

Lane kluski na mleku z dynią i cynamonem (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, żółtym serem, jajkiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i pestkami dyni (mąka żytnia, mąka pszenna, graham, soja, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawina z maliną. Jabłuszko.

 

Woda źródlana. Jogurt z dodatkiem miodu (pochodne mleka). Ananas. Pałka kukurydziana.

Krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami, porem i koperkiem (seler, jęczmień). Ziemniaki puree z marchewką i zieloną pietruszką (mleko). Rybka na pierzynce z pora, szpinaku z dodatkiem śmietany i czosnku (pochodne mleka, mąka pszenna, ryba). Sałatka z selera, jabłka, żurawiny i jogurtu greckiego (seler, pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

29.09.2020

Płatki żytnie na mleku modyfikowanym z daktylem (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem greckim, rzodkiewką, szczypiorkiem i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, sezam). Herbata - owoce sadu. Papryka kolorowa do chrupania.

 

Napój z limonki i mięty. Dwukolorowa Kaszka Bobo – Vita na mleku, mega owocowa z dodatkiem malin (mleko).

Zupa z soczewicy i pomidorka z ziemniakami, jogurtem naturalnym i kurkumą (seler, pochodne mleka). Kaszotto jęczmienne z warzywami (jęczmień). Schab gotowany w sosie dyniowym. Tarte buraczki duszone ze śmietaną i zieloną pietruszką (pochodne mleka). Kompot z wiśni.

30.09.2020

Płatki jęczmienne na mleku z rodzynkami (mleko, jęczmień). Chleb wieloziarnisty z masłem, polędwicą z kurczaka, pomidorkiem, rzodkiewką, sałatą (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Arbuz. Herbata miętowa z miodem i cytryną.

 

Woda źródlana. Koktajl  owocowy na bazie kefiru z ananasem i bananem (pochodne mleka).

Zupa brokułowa z makaronem wieloziarnistym, pietruszką i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka, mąka wieloziarnista). Kasza bulgur z cukinią i zieloną pietruszką (pszenica). Pulpeciki drobiowe w śmietanie z cukinią i koperkiem (pochodne mleka). Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, pietruszką zieloną, papryką czerwoną i oliwą. Kompot z rabarbaru.

1.10.2020

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, pastą własnej produkcji z rybki makreli, jajka, szczypiorku z dodatkiem jogurtu naturalnego, papryki, ogórka i prażonego sezamu (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja, ryba). Winogron. Herbata malinowa.

 

Woda niskozmineralizowana. Budyń na mleku z sosem truskawkowym i dodatkiem rodzynek (mleko, jaja). 

Barszczyk biały z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka). Ziemniaki puree z koperkiem i zapiekaną mozzarellą (pochodne mleka). Słodka indyczka duszona w sosie z morelą i bazylią (mąka pszenna,). Mizeria z zielonego ogórka, jogurtu greckiego i koperku (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

2.10.2020

Kasza Bobo – Vita mleczna z sosem truskawkowym (mleko, orkisz, pszenica, żyto, owies). Chleb wieloziarnisty z twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, pomidor, oliwka i szczypiorek (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Gruszka. Herbata owoce leśne.

 

Herbatka z imbirem. Jajecznica (jaja). Bukiet warzyw z sosem jogurtowo – ziołowym z prażonym słonecznikiem (pochodne mleka).

Krem z zielonego groszku z ziemniakiem majerankiem i jogurtem (jaja, seler, pochodne mleka). Ryż zapiekany z jabłkiem z sosem waniliowym (mleko, jaja, pszenica). Kalarepka i kukurydza do chrupania. Kompot jabłkowo - agrestowy.

 

  

 

 

 

 

  

   SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

            UMIESZCZONE SĄ  W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

21.09.2020

Kasza manna na mleku z suszonym bananem (mąka pszenna,mleko). Chleb graham z, masłem, serkiem pacynką, jogurtem naturalnym, szczypiorkiem, rzodkiewką i pomidorem (mąka pszenna, graham, pochodne mleka). Herbata owocowa.

Winogron

Woda źródlana. Smoothie owocowo-warzywne:owoce tropikalne, mandarynka oraz szpinak, na bazie wody zródlanej (owies,pochodne mleka). Biszkopt (mleko, pszenica, jaja).

Zupa pomidorowa z ryżem zieloną pietruszką, passatą pomidorową i śmietaną(seler, pochodne mleka). Ziemniaczki purre z koperkiem. Kotleciki rybne. (ryba).  Mizeria z ogórka, rzodkiewki, koperku z jogurtem naturalnym. (pochodne mleka) Kompot z wiśni. 

22.09.2020

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, pomidorem , oliwka,awokado oraz jajko,prażony słonecznik (mąka pszenna, sojowa, pochodne mleka). Herbata malinowa z cytryną. Jabłko

Woda z miętą i cytryną.      Deserek dla malucha

 Kaszka Bobo – Vita owsiana o smaku jabłka(mleko, owies). Arbuz

 

Zupa krem z zielonych warzyw z ziemniakami i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka). Kasza jęczmienna z marchewką i pietruszką (mąka pszenna,jęczmień). Schab pieczony w sosie naturalnym.(mąka pszenna)  Surówka z selera, jabłka, żurawiny, zielonej pietruszki z dodatkiem jogurtu greckiego(seler,pochodne mleka) .Kompot wieloowocowy.

23.09.2020

Kasza kus-kus na mleku modyfikowanym (mleko). Chleb graham z masłem sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną i pestkami dyni (mąka pszenna, graham, pochodne mleka). Herbata z dzikiej róży. Banan

Woda z miodem i miętą. Jajko nadziewane musem z awokado i szczypiorku. (pochodne mleka, jaja). Brokuł w sosie jogurtowo-majonezowym (pochodne mleka).

Żurek z warzywami, ziemniakami,zieloną pietruszką, majerankiem i śmietaną(seler, pochodne mleka, mąka żytnia, mleko,soja,gorczyca).

Kasza gryczana z z cukinią (gryka).

Potrawka z królika w śmietanie(mąka pszenna, pochodne mleka). Gotowane buraki z cebulą i oliwą z oliwek. Kompot z rabarbaru

24.09.2020

Płatki ryżowe na mleku z suszonym ananasem (mleko).  Kanapka myszka,Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek naturalny z rzodkiewką , szczypiorkiem, oliwkami i pestkami dyni i jogurtem naturalnym. (mąka pszenna, graham, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Słodka mandarynka. 

Woda źródlana. Kakao na mleku modyfikowanym (mleko). Pyszne racuszki z jabłkiem oraz kleksem jogurtowym(mąka pszenna,jaja, mleko).

Rosół z warzywami i makaronem drobnym(jaja,seler, pochodne mleka). Ziemniaki z koperkiem. Filet z indyka z warzywami w sosie kremowo-śmietanowym (seler,pochodne mleka,mąka pszenna). Kompot z jabłka.

25.09.2020

Kaszka Bobo-Vita mleczna zbożowo- owsiana (mleko,owies,żyto,pszenica). Chleb graham z masłem pasztetem drobiowym własnej produkcji, ogórkiem kiszonym i papryką czerwoną (mąka pszenna, graham,jaja, pochodne mleka). Herbata malinowa z cytryną. Melon.

Woda z cytryną. Jogurt naturalny z miodem (pochodne mleka). Pałka kukurydziana. Plasterki brzoskwini

Ogórkowa z ryżem, koperkiem i śmietaną(pochodne mleka, seler). Ryba po grecku z warzywami i passatą pomidorową (mąka pszenna, jaja,seler). Ziemniaki z pietruszką zieloną, Pałeczka ogórka zielonego do chrupania. Kompot z agrestu

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

14.09.2020

Płatki orkiszowe na mleku modyfikowanym z daktylem (mleko, orkisz). Chleb wieloziarnisty z masłem, z twarogiem, poapryką czerwoną,rzodkiewką i oliwką czarną(mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawina z maliną. Jabłko.

 

Napój z miodem i miętą.  Pyszny kisiel owocowy z kleksem jogurtowym   (pochodne mleka).

Herbatniki.

 

Zupa z cukinii z ryżem jaśminowym, jajkiem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki tłuczone pietruszką. Rybka duszona z pieca na warzywach (ryba, seler). Surówka z białej kapusty z marchewką,cebulą,zieloną pietruszką i jogurtem greckim(pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

15.09.2020

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, jajkiem ogórkiem kiszonym, pestkami dyni i pomidorem oraz oliwką (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata - owoce leśne z cytryną. Pomarańcza.

Woda źródlana.

Słodki murzynek Dwukolorowa kaszka Bobo – Vita 7 zbóż bez cukru zbożowo – jęczmienna z dodatkiem musu z mango (mleko, owies, soja, pszenica, jęczmień).

Barszcz ukraiński z ziemniakami (seler). Kasza bulgur z dynią. Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Kosteczka kiszonego ogórka z jabłkiem, cebulką i olejem. Puree z zielonego groszku z dodatkiem jogurtu i koperku (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

16.09.2020

Zacierka z dynią i cynamonem na mleku (mleko, mąka pszenna, jaja).  Chleb wieloziarnisty z masłem pasta z tuńczyka, czerwonej papryki,rzodkiewki,sera zółtego, (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, pochodne mleka, jaja). Herbata z żurawiny. Kiwi.

 

Woda z miętą i miodem. Koktajl owocowy bananowo -truskawkowy na kefirze (pochodne mleka). Pałka kukurydziana

Zupa krem z pieczonej dyni z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka).  Makaron wieloziarnisty kokardki z sosen bolognese, mięso mielone z indyka, passata pomidorowa, cebula,świeża bazylia i oregano (mąka pszenna pełnoziarnista, pochodne mleka). Bukiet warzyw z prażonym sezamem (sezam). Kompot z agrestu

                          

17.09.2020

Kaszka Bobo – Vita na mleku modyfikowanym owocowa. (mleko). Chleb graham z masłem, mozzarellą i pomidorem, awokado (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Gruszka. Herbata malinowa.

Woda z cytryną i miętą. Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem. Puree z kalafiora (jaja).

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i passatą pomidorową(seler). Kotlet drobiowy duszony w kremowym sosie porowo-śmietanowy (mąka pszenna,jaja pochodne mleka). Kasza jaglana z warzywami i czosnkiem (proso). Pomidor z cebulą i jogurtem. (pochodne mleka)Kompot z wiśni.

 

18.09.2020

Płatki jaglane na mleku z daktylem(mleko). Chleb wieloziarnisy z pieczenią z indyka, czerwoną papryką i oliwką (mąka pszenna, sojowa, pochodne mleka). Herbata z aronii. Melon

Mus z białego sera z malinami i mlekiem modyfikowanym oraz miodem(pochodne mleka). Woda z cytryną i miodem

Zupa z fasoli”Jaś” z ziemniakami i jogurtem naturalnym(pochodne mleka,seler) Kopytka w sosie marchewkowo-cukiniowym z serkiem mascarpone(pochodne,mleka). Zielony ogórek do chrupania. Kompot z truskawek.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

  

  

 

 

  

 

 

Data dodania: 2019-12-15 00:00:00
Data edycji: 2020-12-01 10:51:04
Ilość wyświetleń: 7301
Godło
Kontakt

58-200 Dzierżoniów

os. Błękitne 28

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej