Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Jadłospis

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

18.05.2020

Kakao na mleku  modyfikowanym (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, rzodkiewką, czerwoną papryką, jajkiem,  szczypiorkiem i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata żurawinowa. Pomarańcza.

Napój z cytryny i miodu. Lekki mus na bazie twarożku, jogurtu naturalnego o smaku mandarynki z dodatkiem miodu i bananowego chipsa (pochodne mleka).

Zupa wielowarzywna - świeży kalafior, marchewka, groszek, brokuł  z ziemniakiem, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka).  Ziemniaki puree z zieloną pietruszką. Rybka z pieca duszona na warzywach (ryba, seler). Mizeria z ogórka, koperku i jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

19.05.2020

Lane kluski na mleku z  cynamonem (mleko, mąka pszenna, jaja). Chleb graham z masłem, pomidorem, oliwką zieloną, żółtym serem i prażonym sezamem (mąka pszenna, żyto, graham , sojowa, pochodne mleka, sezam). Konfitura owocowa. Herbata malinowa, zielony ogórek.

Actimel owocowy  (pochodne mleka). Tęczowe talerze – banan i  gruszka. Pałka kukurydziana.

Zupa ogórkowa z batatem, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka). Ryż z czosnkiem i marchewką. Polędwiczki w sosie naturalnym z ziołami prowansalskimi i suszoną śliwką. Sałatka z tartych buraczków z dodatkiem śmietany i pietruszki (pochodne mleka).  Kompot z jabłka i rabarbaru.

20.05.2020

Płatki ryżowe na mleku modyfikowanym z rodzynkami  (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem z dodatkiem rzodkiewki, papryki, szczypiorku i pestek dyni (mąka pszenna, graham, żytnia, sezam, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Brzoskwinia mus.

Herbatka miętowa. Brokuł  w towarzystwie jajeczka i aksamitnego sosu jogurtowo- majonezowego z koperkiem i prażonym sezamem (jajo, sezam, gorczyca, pochodne mleka). Borówki.

Rozgrzewający krem z pieczonej dyni z kurkumą, zieloną pietruszką i ziemniakami (seler). Kasza bulgur z warzywami i cebulką (mąka pszenna). Kotleciki drobiowe w aromatycznym sosie koperkowym ze świeżą papryką i śmietaną  (mąka pszenna, pochodne mleka). Sałatka z pomidorków malinowych , cebulki czerwonej, oleju i  świeżej bazylii. Kompot z agrestu.

21.05.2020

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (owies, mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym, oliwką, prażonym słonecznikiem  (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, ryba). Herbata owocowa. Rzodkiewka do chrupania.

Woda z dodatkiem cytryny i miodu. Kaszka Bobo - Vita wielozbożowa żytnia pełnoziarnista mleczna owocowa bez cukru z polewą morelową (serwatka, mleko, owies, żyto, pszenica). Winogron.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, koperkiem, ziołami (seler). Makaron z pesto z bazylii i czosnku (mąka pszenna). Sznycelki z indyka w sosie z cukinią, zielonym groszkiem i papryką (mąka pszenna). Surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego (pochodne mleka).

Kompot wieloowocowy.

22.05.2020

Kleik kukurydziany z suszoną śliwką na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty z masełkiem ziołowym własnej produkcji, rzodkiewką,  awokado, pomidorkiem, szczypiorkiem szyneczką wieprzową (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Truskawki . Herbata dzika róża .

Woda źródlana. Koktajl na bazie jogurtu naturalnego o smaku malinki z dodatkiem miodu wielokwiatowego (pochodne mleka). Herbatniki (pszenica, soja, jaja, sezam, orzechy).

Krem z cukini z warzywami, majerankiem i kaszą manną  (seler, mąka pszenna). Kuleczki ziemniaczanego puree zapiekane pod pierzynką żółtego sera z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Jajko w sosie cukiniowo – dyniowym ze śmietaną (pochodne mleka). Sałata masłowa z ogórkiem zielonym i jogurtem (pochodne mleka). Kompot z gruszki.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

Data

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

11.05.2020

Kasza orkiszowa na mleku modyfikowanym  z ananasem suszonym (mleko, orkisz). Chleb wieloziarnisty z masłem, serkiem śmietankowym z jogurtem naturalnym z dodatkiem szczypiorku, kosteczki czerwonej papryczki, ogórka i pestek prażonego słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata z żurawiny. Pomarańcza.

Woda z limonką i miętą. Domowy kisiel własnej produkcji z ananasa z  chmurką jogurtu greckiego i posypką wiórek kokosowych (pochodne mleka, kokos). Gruszka.

Zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniakiem, koperkiem i śmietaną (seler, jaja, pochodne mleka). Ziemniaczki gotowane z kurkumą i koperkiem. Dorsz w papilotach na pomidorach, cukinii i cebulce (ryba). Surówka z kiszonej kapusty z tartą marchewką, zieloną pietruszką, czerwoną cebulką i olejem. Kompot z agrestu. 

12.05.2020

Płatki jęczmienne na mleku z dynią i cynamonem (mleko, jęczmień). Chleb graham z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, pomidorem, oliwką i siemieniem lnianym (mąka pszenna, żytnia, graham, sojowa, sezam, pochodne mleka). Herbata malinowa z cytryną. Winogron. 

Woda niskozmineralizowana. Kaszka Bobo – Vita mleczno – zbożowa z musem z truskawek   (mleko, soja, owies, pszenica). Borówki.

Krem z żółtego groszku z ziemniakami, warzywami, majerankiem i jogurtem (seler, pochodne mleka). Kasza gryczana z zieloną pietruszką i cebulką (gryka). Indyk gotowany w sosie dyniowym.  Sałatka z selera, jabłka, żurawiny i jogurtu (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

13.05.2020

Kakao na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty z masłem, pastą (własna produkcja) z makreli, jajka, szczypiorku z jogurtem naturalnym z dodatkiem  kiszonego ogórka i  pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka, ryba, jaja). Herbata owocowa z cynamonem. Kiwi .

Woda z pomarańczą i miętą. Deser jogurtowo – zbożowy: jogurt naturalny z miodem, chrupki Cini Minis (pochodne mleka, pszenica, jęczmień, mleko, orzechy). Banan.  

Zupa kalafiorowa z pomidorem, kaszą  jaglaną, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka, proso). Ziemniaczki puree zapiekane z wiórkami żółtego sera (pochodne mleka). Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym z papryką świeżą (mąka pszenna, jaja).  Surówka z tartej marchewki, pora i jogurtu naturalnego (pochodne mleka). Kompot z porzeczki.

14.05.2020

Kaszka Bobo –Vita mleczna 7zbóz owocowa (mleko, pszenica, soja, gryka). Chleb graham z masłem, polędwicą wieprzową, ogórkiem zielonym, papryką świeżą i cebulką dymką (mąka pszenna, graham, sezam, żyto, sojowa, pochodne mleka). Herbata owoce leśne. Pomidor, mix sałat.  Jabłko.  

Woda źródlana. Budyń waniliowy z musem malinowym oraz posypką z prażonego migdała (mleko, migdał). Kalarepka.

Rosół warzywny z dynią, porem, ryżem  i zieloną pietruszką (seler, mąka pszenna). Spaghetti drobiowe z passatą pomidorową, bazylią świeżą, papryką i makaronem wieloziarnistym (mąka pszenna wieloziarnista). Gotowany brokuł z dresingiem miodowo – jogurtowym (pochodne mleka). Kompot z gruszki.

 

15.05.2020

Złociste Płatki żytnie na mleku (mleko). Chleb wieloziarnisty z kremem z awokado, mozzarellą, rzodkiewką i bazylią i prażonym sezamem (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata z aronii. Ogórek świeży.

Herbata z mięty i limonki. Bukiet warzyw  z sosem jogurtowo – rzodkiewkowym (pochodne mleka).  Jajecznica ze szczypiorkiem.

Barszcz biały z ziemniakami puree, marchewką kostka, koperkiem (mąka pszenna, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca). Złociste naleśniki z serkiem śmietankowym z jogurtem i rodzynkami z dodatkiem musu z moreli (mąka pszenna, jaja, mleko). Kompot z rabarbaru.

 

Data dodania: 2019-12-15 00:00:00
Data edycji: 2020-05-18 11:17:05
Ilość wyświetleń: 5664
Godło
Kontakt

58-200 Dzierżoniów

os. Błękitne 28

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button