Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Jadłospis

 

SUBSTANCJE I PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

UMIESZCZONE SĄ W NAWIASIE LUB POGRUBIONE CZCIONKĄ (…)

 

        I  Śniadanie

       II    Śniadanie

               Obiad

14.10.2019

Płatki jaglane na mleku z cynamonem i rodzynkami (mleko, proso). Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, pomidorem koktajlowym z dodatkiem pestek dyni i suszonej żurawiny (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, pochodne mleka). Herbata o smaku pomarańczy. Chrupiące jabłuszko.

Woda z cytryną. Mus własnej produkcji z mandarynki, pomarańczy i banana z kleksem jogurtu greckiego (pochodne mleka).

Zupa z białej fasolki z lanymi kluskami, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, jaja, mąka pszenna, pochodne mleka). Ryż paraboiled z warzywami i zieloną pietruszką. Rybka duszona w passacie pomidorowej z dodatkiem czosnku, śmietanki i świeżej bazylii (ryba, pochodne mleka). Krążki cukinii gotowane z cebulka i olejem Kompot z aronii.

15.10.2019

Kakao na mleku modyfikowanym (mleko).

Chlebek  graham z masłem, serkiem śmietankowym z dodatkiem jogurtu, kolorowej papryki, oliwki, rzodkiewki, szczypiorku i pestek słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata czarna porzeczka. Pomelo.

 

Herbatka miętowa z cytryną. Talerz multiwitamina

Brokuł, ogórek świeży, fasolka szparagowa, bób, jajko, marchewka baby + sos jogurtowo majonezowy ( pochodne mleka, gorczyca).

Barszcz biały z ziemniaczkiem, koperkiem i jogurtem (seler, mąka pszenna, mleko, jaja, soja, gorczyca, pochodne mleka). Kasza gryczana z warzywami i  zieloną pietruszką podana z bitkami wieprzowymi w sosie z warzywami (gryka, mąka pszenna). Surówka z kiszonego ogórka, jabłka, rzodkiewki i cebulki oraz jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot wieloowocowy.

16.10.2019

Płatki kukurydziane na mleku z suszonym daktylem (mleko). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, ser żółty, sałata lodowa, jajeczko, pomidor, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona i żółta, pestki dyni, oliwki (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja,  pochodne mleka).

Herbata żurawina z maliną.

Gruszka.

Herbatka owocowa . Kaszka Bobo – Vita siedem zbóż pełnoziarnista z musem malinowym i posypką ekspandowanego zboża (mleko, owies, proso, jęczmień, żyto). Biała rzepka do chrupania.

Krupnik drobiowy z warzywami, kaszą jęczmienną, kurkumą, cieciorką i zieloną pietruszką (seler, jęczmień). Ziemniaki z koperkiem. Panierowane kotleciki z polędwicy drobiowej (jaja, mąka pszenna). Buraczki tarte z cebulką czerwoną, pietruszką zieloną, cytryną i śmietaną. Kompot z agrestu.

17.10.2019

Kasza kus – kus na mleku z tartą dynią (mleko, pszenica). Chleb graham z masłem, pasztetem drobiowym własnej produkcji, rzodkiewką, świeżym ogórkiem, sezamem, szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja, pochodne mleka). Winogron . Herbata z owoców tropikalnych.

Woda źródlana.

Lekki deser z serka śmietankowego z dodatkiem mleka modyfikowanego waniliowego z chmurką musu morelowego (mleko, pochodne mleka).

 

Kapuśniak z  kapusty słodkiej  z ziemniakami, pomidorem, koperkiem  i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree z ziemniaka z zieloną pietruszką (pochodne mleka). Potrawka z indyka w sosie z warzywami (mąka pszenna). Marchewka z  groszkiem, jogurtem i koperkiem (pochodne mleka). Kompot z czarnej porzeczki.

18.10.2019

Kokosowa  manna na mleku (mleko, mąka pszenna). Chleb graham  z masłem ziołowym. Jajecznica na parze ze szczypiorkiem (mąka graham, pszenna, sojowa, jaja, pochodne mleka). Papryka do chrupania. Herbatka z dzikiej róży.

Woda z miętą i cytryną. Owocowy koktajl bananowo – ananasowy na bazie jogurtu naturalnego (pochodne mleka).

Zupa krem z cukinii z ziemniakiem, siekanym mięskiem drobiowym i jogurtem naturalnym oraz koperkiem (seler, pochodne mleka). Gołąbki z kaszą orkiszową, dynią, papryką, cebulką, porem w aksamitnym sosie pomidorowo – śmietanowym (pochodne mleka, orkisz).

Kompot z wiśni.

7.10.2019

Płatki jęczmienne na mleku z daktylem (mleko, jęczmień). Chleb wieloziarnisty z masłem, żółtym serem, jajkiem, ogórkiem kiszonym i pestkami dyni (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, sezam, jaja, pochodne mleka). Herbata żurawina z maliną. Ćwiartka pomidorka.

Woda źródlana. Actimel owocowy (pochodne mleka). Kolorowe talerzyki – jabłko, marchewka.

Zupa kalafiorowa z  passatą pomidorową, warzywami, kaszą kus – kus, koperkiem i jogurtem naturalnym (seler, pochodne mleka, mąka pszenna). Ziemniaczki tłuczone z kurkumą i pietruszką. Rybka duszona z pieca na warzywach (ryba, seler). Sałatka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki kukurydzy, szczypiorku, koperku, jogurtu greckiego (pochodne mleka). Kompot z rabarbaru.

8.10.2019

Kakao na mleku (mleko). Chleb graham z masłem, twarożkiem naturalnym z jogurtem naturalnym, papryką czerwoną i żółtą, ogórkiem i czarną oliwką (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka). Herbata - owoce leśne z cytryną. Winogron.

Woda źródlana.

Słodki przysmak

Kaszka Bobo – Vita 7 zbóż bez cukru zbożowo – gryczana jabłko/gruszka z dodatkiem musu owocowego Bobo – Vita (mleko, owies, soja, pszenica, jęczmień, gryka).

Obiad p.t „Lubimy zielone”

 Zupa z cukinii z ryżem jaśminowym, koperkiem i śmietaną (seler, pochodne mleka, jaja, mąka pszenna). Kasza orkiszowa z dynią (orkisz). Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie naturalnym z ziołami i suszoną śliwką. Kosteczka kiszonego ogórka z jabłkiem, cebulką i olejem. (pochodne mleka). Kompot z aronii.

9.10.2019

Płatki Cini Minis na mleku z wanilią (mleko, mąka pszenna, orzechy).  Chleb wieloziarnisty z masłem ziołowym własnej produkcji, mixem sałat, jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i pestkami słonecznika (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, jęczmień, sezam, pochodne mleka, jaja). Herbata z gruszki i ananasa. Arbuz.

 

Mleko  (mleko). Puszysty sernik na cieście babkowym – wypiek własny (mleko, pochodne mleka, jaja, mąka pszenna).

Barszcz czerwony ukraiński z ziemniakami i śmietaną (seler, pochodne mleka). Puree ziemniaczane z dodatkiem śmietany ( pochodne mleka). Kotlecik drobiowy duszony z cebulką w  kremowym sosie porowo -  śmietanowym (mąka pszenna, pochodne mleka, jaja). Bukiet warzyw z olejem ziołowym i prażonym sezamem (sezam). Kompot z wiśni.

                          

10.10.2019

Kaszka Bobo – Vita  na mleku modyfikowanym o smaku owoców z sokiem malinowym (mleko). Chleb graham z masłem, pieczenią wieprzową z kolorową papryką i oliwkami - własnej produkcji (mąka pszenna, graham, sojowa, pochodne mleka, jaja). Plasterki pomidorka ze szczypiorkiem i olejem. Kiwi. Herbata malinowa.

Herbata miętowa.  Jajeczko nadziewane jogurtem i żółtym serkiem, zieloną pietruszką plus rzodkiewki (jaja, pochodne mleka).

Aksamitny krem ziemniaczano – dyniowy  z soczewicą i warzywami oraz zieloną pietruszką (seler) . Kasza jaglana z warzywami i czosnkiem (proso).  Gulasz drobiowy z marchewką kostką, fasolką szparagową, papryką kolorową oraz zieloną pietruszką (mąka pszenna). Sałatka z pomidorków z cebulką, koperkiem i jogurtem(pochodne mleka). Woda z miodem i miętą.

11.10.2019

Zacierka z dynią i cynamonem na mleku (mleko, mąka pszenna, jaja). Kolorowy stół - robimy kanapki: chleb wieloziarnisty, masło, sałata lodowa, mozzarella, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona i żółta, pestki dyni, oliwki, miód (mąka pszenna, graham, sojowa, żytnia, sezam, jaja,  pochodne mleka).

Herbata z aronii.

Gruszka.

Woda źródlana. Koktajl na bazie mleka waniliowego modyfikowanego z dodatkiem banana (mleko). Mandarynka.

Szczawiowa z pietruszką, ziemniakami  i jogurtem naturalnym (seler, pochodne, soja, gorczyca mleka, mąka pszenna, jaja). Puree ziemniaczano – marchewkowe z rybką po grecku (seler). Surówka z białej rzepy, pora, jabłka i jogurtu. Kompot z agrestu.

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2019-10-11 22:19:09
Ilość wyświetleń: 3899
Godło
Kontakt

58-200 Dzierżoniów

os. Błękitne 28

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button